Update juli 10/07/2020

Technische implementatie afgerond

De leden van het EURINV-consortium (inclusief Billit) hebben onlangs de technische implementatie van het project afgerond.

Het belangrijkste doel van deze activiteit is om de Belgische e-invoicing-oplossing, BILLIT, aan te passen aan de EN16931. BILLIT (inclusief het Access Point) is nu geüpgraded en volledig compatibel met de EN, inclusief beide syntaxissen die zijn goedgekeurd door CEN (UBL 2.1 en CII).

Meer info over het EURINV-project vind je op https://lmtgroup.eu/eurinv/

 

 

Update 31 maart 2020

De analysefase is afgesloten

De leden van het EURINV-consortium (inclusief Billit) hebben onlangs de eerste fase van het project afgerond. De technische en wettelijke vereisten om de technische implementatie te starten zijn vastgesteld door de deelnemende EDI-providers met de steun van LMT Group, evenals van UPV, de coördinerende instelling.

Het belangrijkste doel van deze activiteit is om de Belgische e-invoicing-oplossing, BILLIT, aan te passen aan de EN16931. BILLIT (inclusief het Access Point zal worden geüpgraded om volledig compatibel te zijn met de EN, inclusief beide syntaxissen die zijn goedgekeurd door CEN (UBL 2.1 en CII).

De afronding van deze activiteit is het begin van de technische implementatie, waarbij Billit de geldige syntaxen (UBL en CII) van de EU-richtlijn voor hun e-facturatieoplossingen zal overnemen, in overeenstemming met de bovengenoemde richtlijn.

Billit wordt geüpgraded om de volgende use-cases te ondersteunen:

  1. Een bepaalde gebruiker kan handmatig een CEN / TC 434 (UN / CEFACT CII) E-factuur uploaden in Billit en deze met succes laten verwerken.
  2. Een bepaalde gebruiker kan een e-mail met een CEN / TC 434 (UN / CEFACT CII) E-factuur doorsturen naar een uniek Billit-mailadres en deze met succes laten verwerken.
  3. Een bepaald bedrijf kan via het Billit Access Point een CEN / TC 434 (UN / CEFACT CII) E-factuur ontvangen en deze met succes laten verwerken.
  4. Een bepaalde gebruiker kan een geldige CEN / TC 434 (UN / CEFACT CII) E-factuur genereren na het uploaden van een PDF of scan van een papieren factuur via Machine Learning en handmatige validatie.
  5. Een bepaalde gebruiker kan elke gemaakte factuur in Billit exporteren naar een geldige CEN / TC 434 (UN / CEFACT CII) E-factuur
  6. Een bepaalde gebruiker kan elke factuur in Billit verzenden als geldige CEN / TC 434 (UN / CEFACT CII) E-factuur via PEPPOL via het Access Point.

Blijf op de hoogte met de volgende fasen van dit project op de officiële website: https://lmtgroup.eu/eurinv/

 

EURINV

medegefinancierd door het Uitvoerend Agentschap innovatie en netwerken (INEA)

We zijn trots om aan te kondigen dat we lid zijn van het EURINV-projectconsortium, medegefinancierd door het Innovation and Networks Executive Agency (INEA) via zijn CEF Telecom-oproepen. Het consortium bestaat uit 12 deelnemers uit Spanje, Ierland, Slowakije, Finland, België, Italië, Nederland, Frankrijk en Duitsland. Met een duur van 18 maanden en gelanceerd in april 2019, is het hoofddoel van EURINV de deelnemers te helpen zich te conformeren aan de Europese norm voor elektronisch factureren (Richtlijn EU / 2014/55) waardoor grensoverschrijdende transacties kunnen worden afgestemd op de Europese richtlijn. Kortom, de eInvoicing-cloudplatforms of de begunstigde EDI-providers en / of hun use case-clients worden bijgewerkt om de compatibele UTA- en CII-syntaxis te ondersteunen. Met dergelijke projecten gaat de doelstelling om grensoverschrijdende efficiëntie te bereiken bij het verzenden en ontvangen van elektronische facturen in de Europese Unie en de EER nog een stap verder. Bovendien is elektronische facturering in veel EU-landen al verplicht voor zowel openbare als particuliere entiteiten en moeten alle lokale en regionale autoriteiten hieraan voldoen.

EURINV ("Implementatie van de Europese norm in geconsolideerde e-factureringscloudplatforms") is een e-factureringsproject dat mede wordt gefinancierd door de Europese Commissie binnen het CEF Telecom-programma, beheerd door INEA (Uitvoerend Agentschap voor innovatie en netwerken) via de CEF-TC-2018- 2 Bellen. Het project wordt gecoördineerd door de Universitat Politecnica de València (UPV) met de steun van LMT Group voor technische en administratieve aspecten. Het consortium omvat ook 7 EDI-providers en 2 openbare instellingen uit verschillende lidstaten (België, Finland, Italië, Nederland, Frankrijk, Spanje, Ierland, Duitsland en Slowakije).

Het hoofddoel van de EURINV-actie is om de EDI-aanbieders van het consortium en hun klanten te ondersteunen om te voldoen aan de Europese norm voor elektronische facturering, waardoor grensoverschrijdende transacties mogelijk zijn volgens de Richtlijn 2014/55 / ​​EU en de voorschriften van de Lidstaten. Als resultaat van dit project zullen de eInvoicing Cloud Platforms of 7 EDI-providers worden geüpgraded om volledig te voldoen aan de Europese norm (EN), inclusief syntaxis goedgekeurd door CEN (UBL 2.1 en CII). Bovendien zullen twee openbare entiteiten gebruik maken van een conforme Europese norm voor e-facturering.

INEA Action-website: https://ec.europa.eu/inea/en/connecting-europe-facility/cef-telecom/2018-eu-ia-0073
Overeenkomst nummer: INEA / CEF / ICT / A2018 / 1760846
Actienummer: 2018-EU-IA-0073
Startdatum: 01/04/2019
Einddatum: 30/09/2020 Duur: 18 maanden
Subsidie: 1.106.820 EUR
CEF-programma en subsidieovereenkomst beheerd door INEA, uitvoerend agentschap voor innovatie en netwerken
Meer informatie over e-facturering hier
eurinv

Ga voor meer informatie over dit project naar de officiële website: https://lmtgroup.eu/home/projects/eurinv/

 

De inhoud van deze publicatie is uitsluitend de verantwoordelijkheid van Billit en weerspiegelt niet noodzakelijk de mening van de Europese Unie.