Car-Pass.

De kilometerweter.

Door fraude te bestrijden met de kilometerteller streeft Car-Pass vzw naar de bescherming van de koper en een eerlijke handel in de sector van de tweedehands voertuigen. Iedere autodealer is wettelijk verplicht om kilometerstanden door te geven van elke wagen of lichte vracht waarop een interventie of herstelling gebeurt. Car-pass staat hierbij garant voor de juiste kilometerstand.

Garages, koetswerkherstellers, fastfitters, bandencentrales, technische keuringscentra... Iedereen in de sector is wettelijk verplicht om de kilometerstanden door te geven van elke auto of lichte bestelwagen waarop hij een interventie doet.

Car-Pass. Een wettelijk verplicht document.

Car-Pass vzw is de vereniging met een wettelijke opdracht van algemeen belang die streeft naar de bescherming van de koper en een eerlijke handel in de sector van de occasievoertuigen door de bestrijding van fraude met de kilometerteller.

 

Stap 1: Activeer de integratie met Car-Pass

Via Instellingen > Integraties > Car-Pass kan je de integratie activeren. Hiervoor geef je onderstaande gegevens in die je van van Car-Pass hebt ontvangen:

1. Gebruikersnaam (Zelfde als vestigingsnummer. Dit bestaat uit 10 cijfers)
2. Wachtwoord
3. Vestigingsnummer

Waarschuwing! De combinatie gebruikersnaam, wachtwoord en vestigingsnummer wordt pas gevalideerd op het moment dat je de eerste KM stand doorstuurt naar car-pass. Controleer dus extra goed of je deze informatie correct hebt ingegeveven.
Waarschuwing! Controleer of je ondernemingsnummer 100% correct is ingegeven in de bedrijfsfiche in Billit!

Klik vervolgens op Opslaan.

Stap 2: Controleer of er nieuwe velden zijn toegevoegd bij extra velden

Klik op Klanten > Extra velden en bemerk de extra velden die zijn toegevoegd. Neem contact op met onze klantendienst indien deze velden niet beschikbaar zijn. Wijzig deze automatisch aangemaakte velden niet!

- Kenteken plaat: De nummerplaat van de wagen waarvan de gegevens verzonden dienen te worden naar Car-Pass
- KM stand: De actuele kilometerstand op het moment dat de factuur is aangemaakt. Deze stand dient correct verzonden te worden naar Car-Pass.
- VIN nr: Een frame-of chassisnummer of voertuigidentificatienummer (VIN) is een unieke identificatiecode die alle toegelaten wegvoertuigen moeten hebben. 

Aarzel niet om per klant het veld kentekenplaat, KM-stand en VIN nummer up to date te brengen.

Stap 3: Voeg een factuur toe

Via Inkomsten > Toevoegen maak je een nieuwe factuur aan. Bemerk dat de hierboven beschreven nieuwe extra car-pass velden automatisch beschikbaar zijn, incusief het veld: 

- Car-Pass verzonden op: De datum waarop de gegevens van deze wagen correct verzonden zijn naar Car-Pass

Klik vervolgens op Opslaan.

Stap 4: Verstuur de informatie naar Car-Pass

Klik op de knop "Car-Pass", er verschijnt een scherm waarop je de te verzenden informatie naar Car-Pass kan controleren.

https://www.billit.be/media/1562/car-passpopup.png 

Klik vervolgens op Versturen.

Invalid sender and/or password combination De opgegeven Gebruikersnaam, wachtwoord en vestigingsnummer zijn niet correct volgens het Car-Pass systeem. Gelieve uw Car-Pass configuratie in Billit na te kijken via Instellingen > Integraties > Car-Pass. 

Stap 5: Feedback ontvangen van Car-Pass

Na versturen naar Car-Pass ontvangt je de boodschap:

- Er zijn mogelijks ongeldige waarden. Gelieve te controleren en op confirmeren te drukken: Vermoedelijk heb je je vergist. Vele ondernemers ronden de kilometerstand af naar boven of naar onder. Dit mag niet van Car-Pass. Pas de nodige velden aan en klik op Corrigeren.

- De kilometerstand werd succesvol verzonden

Stap 6: Creëer en verzend de factuur

Klik op de knop Creëer Factuur en verstuur de factuur naar de klant. Bemerk dat de extra velden specifiek voor Car-Pass automatisch op de PDF van de factuur verschijnen.

Voor meer informatie over Car-Pass verwijzen we je graag door naar https://www.car-pass.be