Koppel Billit en Groensoft

Integraties:

Nog efficiënter werken dankzij de koppeling tussen Billit en Groensoft

Integraties:

Nog efficiënter werken dankzij de koppeling tussen Billit en Groensoft

Koppel Billit met CRM-software Groensoft en digitaliseer je volledige administratie. Vervolledig de CRM- en projectmanagementfuncties van Groensoft met het versturen van facturen via Peppol (naar bv overheidsdiensten) of volg als Billit-gebruiker al je projecten van begin tot einde op met Groensoft en synchroniseer je Groensoft-facturen met Billit om ze via Peppol te versturen. Uiteraard deel je op het einde van het kwartaal je volledige administratie met de boekhouding dankzij de koppelingen met meer dan dertig boekhoudsoftwarepakketen. Billit-gebruikers die koppelen met Groensoft kunnen trouwens gebruik maken van de voordelige Connect-licentie van €9/maand.

Info en handleidingen:

Info en handleidingen:

Groensoft is CRM- en facturatie-/projectmanagementsoftware op maat van tuinbouwbedrijven van softwareprovider UseIT.

Meer over Groensoft

Dankzij de koppeling met Groensoft kun je verkoopfacturen uit Groensoft importeren om deze vanuit Billit via Peppol te versturen. Daarnaast kun je ook aankoopfacturen die je in Billit importeerde exporteren naar Groensoft. Dankzij de koppelingen met meer dan 30 boekhoudsoftwarepaketten deel je op het einde va het kwartaal via Billit al je aankoop- en verkoopfacturen eenvoudig online met je boekhouder. Wanneer je Billit gebruikt in combinatie met Groensoft kun je trouwens gebruikmaken van de voordelige Connect-licentie.

De koppeling wordt opgezet vanuit Groensoft. Ga naar het menu ‘Financiëel’, klik op ‘Boekhouding’ en daarna op ‘Billit’ in het kader dat te voorschijn komt. Klik daarna op ‘Koppelen’. Hierop kun je inloggen met je Billit-account.

Groensoft

Groensoft

Verkoopfacturen uit Groensoft synchroniseren in Billit:

Selecteer in Groensoft de facturen die je wil synchroniseren, klik met de rechtermuisknop en kies voor ‘Selectie verzenden naar Billit’.

Hierop zullen de facturen naar de snelle invoer van Billit verstuurd worden waar ze klaar zullen staan ter controle. Aangezien het gaat om UBL-facturen kun je er ook voor kiezen om de facturen niet meer te controleren en automatisch te laten importeren in de inkomstenlijst. Meer info over deze optie vind je hier.

Aankoopfacturen uit Billit synchroniseren in Groensoft:

Na het leggen van de koppeling worden alle documenten uit de lijst ‘Uitgaven’ overgebracht naar Groensoft. (Creditnota’s komen in negatief in Groensoft terecht). Denk er aan dat de ingestelde datum in Groensoft slaat op de datum van de laatste wijziging van het document in Billit. Na elke succesvolle import zal deze datum zich automatisch aanpassen. Indien een aankoopfactuur na het overbrengen naar Groensoft nog zou wijzigen zal de importroutine deze ook gaan updaten in Groensoft.

Groensoft neemt de volgende zaken over uit de aankoopfactuur:
- Gekoppelde leverancier
- Betreft
- Referentie
- Datum
- Vervaldatum
- Factuurnummer van de leverancier
- OGM (gestructureerde mededeling)
- Betalingsstatus
- De verschillende bedragen mbt. de BTW percentages
- Financiële korting
- De factuurtotalen
- Eventuele opmerkingen

Groensoft neemt de volgende zaken over uit de leveranciersfiche:
- Naam
- Adres
- GSM, telefoon, Fax, E-mail
- BTW of KBO nr. en de vermelding of deze leverancier al dan niet BTW plichtig is.
- IBAN en BIC informatie (bankrekeningnummer)
- Website
- Taal