Koppel Billit met je Lightspeed eCom-webwinkel

Integraties:

Koppel Billit met Lightspeed POS Retail & Restaurant
(via winkelboekhouding.nl)

Integraties:

Koppel Billit met Lightspeed POS Retail & Restaurant
(via winkelboekhouding.nl)

De koppeling van winkelboekhouding.nl zorgt ervoor dat bestellingen in je kassasysteem automatisch worden omgezet in digitale facturen in Billit zodat je ze eenvoudig kunt delen met de boekhouding. Dit bespaart tijd, voorkomt fouten, dubbele data-invoer en resulteert in een betrouwbare boekhouding. Je kunt de koppeling 30 dagen gratis proberen, daarna kies je een tarief op basis van het aantal facturen dat je verstuurt. Je vindt de verschillende tarieven op de prijzenpagina van winkelboekhouding.nl.

Info en handleidingen:

Info en handleidingen:

Lightspeed POS Retail & Lightspeed POS Restaurant (K- en L-serie) zijn softwarepaketten voor kassa's. Meer info vind je op hun website.

Winkelboekhouding.nl is marktleider in het koppelen van kassasystemen aan facturatie- en boekhoudsystemen. Dankzij goede contacten met kassasystemen-, webwinkel- en facturatie-/boekhoudsysteemleveranciers zijn ze altijd op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen. Gecombineerd met 15 jaar ervaring leveren ze hun en onze klanten geweldige support. Meer info vind je op winkelboekhouding.nl.

De koppeling zorgt ervoor dat bonnen uit je Lightspeed-kassasysteem als digitale facturen geïmporteerd worden in Billit zodat je ze eenvoudig kunt delen met de boekhouding. De koppeling zet 1 keer per dag de bonnen door naar Billit. Je kan er voor kiezen om de volledige dagomzet door te zetten op één factuur, een factuur per bon te laten aanmaken, of voor een hybride vorm op basis van betaalmethode.

De koppeling werkt zowel met Lightspeed POS Retail als met Lightspeed POS Restaurant (K- en L-serie).

Het installeren van de koppeling begint met het aanmelden voor een proefperiode, via de koppelingen-pagina van winkelboekhouding.nl. Na aanmelding, ontvang je een e-mail met daarin een installatie-url en inloggegevens waarmee je de installatie kan starten. (Alle winkelboekhouding.nl-handleidingen vind je ook steeds op winkelboekhouding.nl)

Je kunt de koppeling de eerste 30 dagen gratis proberen. Daarna wordt de koppeling niet automatisch betalend, maar ontvang je eerst een e-mail om een tariefplan te kiezen op basis van het aantal facturen dat je doorzet. Bekijk hier de tarieven van webwinkelfacturen.nl en winkelboekhouding.nl.

In de vroege ochtend worden telkens de bonnen van de voorgaande dag opgehaald. In de loop van de ochtend wordt hiervoor een factuur aangemaakt in Billit. IIndividuele bonnen worden ieder uur opgehaald uit de kassa en doorgezet. Bij de hybride optie worden de individuele bonnen dus per uur doorgezet en de dagomzet in de ochtend.

Bij het doorzetten van de dagomzet maakt de koppeling een factuur aan voor een default klant in Billit. Van individuele bonnen worden de klantengegevens zoals naam, e-mailadres, adres, woonplaats en indien mogelijk het btw-nummer doorgezet. De koppeling controleert eerst of de klant al bestaat in Billit. Zoniet, dan wordt hij aangemaakt. Matching van klanten tussen Lightspeed POS Restaurant en Billit gebeurt op basis van e-mailadres. Staat er geen klant op de bon - de zogenaamde anonieme kassaverkopen - dan wordt er op een vaste klantnaam in Billit geboekt. Deze naam kun je doorgeven aan winkelboekhouding.nl via e-mail. Bij de hybride optie verwacht de koppeling altijd klantgegevens bij de bon en is boeken op een default klant niet mogelijk.

Andere info en instellingen omtrent de koppeling vind je steeds terug via het dashboard (waarvoor je de link krijgt bij het aanvragen van de koppeling). Toch nog een vraag? Kijk dan ook even op FAQ-pagina over Lightspeed of neem contact op met de supportafdeling via e-mail.