QR-codes van Payconiq by Bancontact op je facturen plaatsen

Integraties:

Maak het je klanten makkelijk om je facturen te betalen, met QR-codes van Payconiq.

Integraties:

Maak het je klanten makkelijk om je facturen te betalen, met QR-codes van Payconiq.

Koppel* Billit met Payconiq en plaats automatisch QR-codes op je facturen. Je klanten kunnen je facturen eenvoudig betalen met de Payconiq by Bancontact-app, de automatische betalingscontrole doet de rest. Zo maak je het niet alleen je klanten gemakkelijk, maar ook jezelf.
*Voor deze koppeling heb je een Payconiq-account nodig. Hiervoor betaal je geen abonnementskost, maar een vaste prijs per transactie. Meer info vind je op de website van Payconiq.

Info en handleidingen:

Info en handleidingen:

Payconiq is een dienst die QR-codes genereert waarmee klanten handelaars kunnen betalen via de Payconiq by Bancontact-app (en vaak zelfs via hun eigen bank-app).

Meer over Payconiq

Dankzij deze integratie plaats je automatisch QR-codes van Payconiq op je facturen waarmee je klanten je kunnen betalen. Enkele voordelen op een rijtje:

Vlotte betaling
Je klanten hebben enkel de Payconiq by Bancontact-app nodig (vaak kunnen ze zelfs met hun eigen bank-app betalen). Dankzij de automatische betalingscontrole kun jij gewoon vanuit Billit opvolgen wanneer een factuur betaald werd.

Geen vaste kosten
Een Payconiq-account is niet gratis, maar je hoeft er geen abonnementskost of investering voor te betalen. Je betaalt gewoon eenvoudig een vast bedrag per transactie.

100% zeker van je transactie
Payconiq is 100% veilig. Als handelaar weet je meteen of een transactie geslaagd is. Veilig én handig dus.

Simpel, met de Payconiq by Bancontact-app. Dit filmpje toont hoe het werkt:

Klik op het submenu ‘Integraties’ in het menu ‘Instellingen’. Scroll naar de Payconiq-tegel en klik op ‘Verbinden’.

Op deze pagina kun je de Payconiq API-key ingeven die bij je Payconiq-account hoort. Heb je nog geen API-key of account? Neem dan contact op met het Payconiq-team via dit formulier.

Eenmaal de koppeling actief is komt er bij het aanmaken van een factuur automatisch een Payconiq QR-code op je factuur te staan die je klant kan betalen met de Payconiq by Bancontact-app.

Zodra een klant betaald heeft via Payconiq, zal er een melding komen in de log van de factuur en zal Billit je een mail sturen met de melding dat deze factuur betaald is. De factuur krijgt op dat moment ook automatisch de juiste betalingsstatus.

Q: Ik zie de QR-code niet verschijnen op mijn facturen nadat ik de koppeling heb geactiveerd.
Controleer via Instellingen > Huisstijl > Factuur > Beheer of de unieke sleutel $Order.PaymentQR$ beschikbaar is in de opmaak van je factuurlay-out. De locatie van deze sleutel bepaalt waar de QR-code getoond zal worden op je factuur.

Q: Kan mijn klant met de Payconiq by Bancontact-app voor elk bedrag betalingen doen of ontvangen?
A: Voor mobiele betalingen via een QR-code met de Payconiq by Bancontact-app gelden verschillende limieten. Heeft uw klant een bankrekening bij AXA, Belfius, BNPPF, ING, KBC, CBC of KBC Brussels en is deze aan de app gekoppeld? Dan bepaalt de bank de betalingslimieten. Consulteer hiervoor de algemene voorwaarden van uw bank. Heeft uw klant een bankkaart van een andere bank aan de app gekoppeld, dan geldt er een betalingslimiet van €500 per dag. Meer informatie.