Nog efficiënter werken dankzij de koppeling tussen Billit en Bookingplanner

Integraties:

Nog efficiënter werken dankzij de koppeling tussen Billit en Bookingplanner by Stardekk

Integraties:

Nog efficiënter werken dankzij de koppeling tussen Billit en Bookingplanner by Stardekk

Koppel Billit met Bookingplanner by Stardekk en zorg voor een vlot management van jouw hotel of B&B. Synchroniseer automatisch al je facturen en creditnota's uit Bookingplanner. Koppel ook Billit met je boekhoudsoftware en deel gemakkelijk al je financiële documenten online met je accountant.

Bookingplanner all-in-one kan je 14 dagen gratis proberen. Het prijsmodel is gebaseerd op het aantal kamers. Het overzicht kan je vinden via de site van Bookingplanner.

Info en handleidingen:

Info en handleidingen:

Bookingplanner all-in-one by Stardekk biedt een betaalbare oplossing voor elk hotel of elke B&B die meer boekingen wil bereiken met minder administratie. Met behulp van Bookingplanner krijg je toegang tot alle grote boekingssites. Het wordt hierdoor makkelijker om reserveringen te sturen en behandelen en de communicatie naar de klanten te stroomlijnen. Dit door de verbetering van online zichtbaarheid, de verhoging van directe boekingen, het verkrijgen van gedetailleerde rapporten en de vereenvoudiging van front desk taken. Met behulp van Bookingplanner kun je je gasten een vlotte en uitmuntende gastenervaring bieden.

Meer over Bookingplanner by Stardekk

Billit is een online facturatieplatform. Je kan er eenvoudig offertes, bonnen, offertes, creditnota’s en facturen mee aanmaken en versturen via post, e-mail of Peppol. Aan de uitgavenkant kun je er bonnetjes en facturen mee digitaliseren via mail of smartphone. De koppeling met de bank zorgt ervoor dat je allerlei tijdrovende processen kunt automatiseren en je ten allen tijde over een financiëel overzicht van je bedrijf beschikt. Op het einde van het kwartaal deel je je volledige administratie moeiteloos met je boekhouder via de koppelingen met meer dan dertig boekhoudsoftwarepakketten.

Meer over Billit

Facturen versturen naar overheidsdiensten

Factureer je aan de overheid? Dan heb je vast wel al eens van een UBL-factuur gehoord. Meer en meer overheden verplichten het versturen van e-facturen in UBL-formaat over het Peppol-netwerk. Billit is het grootste Peppol Acces Point in België. Via Billit kun je dus heel eenvoudig je e-facturen uit Bookingplanner versturen naar het acces point van overheidsdiensten (Mercurius, Chorus, Simplerinvoicer, …) en andere bedrijven die aangesloten zijn op het Peppol-netwerk. In Bookingplanner aangemaakte verkoopfacturen worden automatisch beschikbaar in Billit, van waaruit je ze met een simpele klik op de groene Peppol-knop over het Peppol-netwerk kunt versturen.

Vervolledig de digitalisering van je onderneming

Billit is meer dan een toegangspoort tot het Peppol-netwerk. Want naast je verkoopfacturen zorgt Billit ook voor de digitalisering van je aankoopfacturen. Dankzij het zelflerende scanmechanisme van de snelle invoer importeer en digitaliseer je moeiteloos al je aankoopfacturen en bonnetjes via mail of zelfs gewoon door een foto te nemen met je smartphone. De koppeling met de bank zorgt ervoor dat je zowel aan inkomsten- als aan uitgavenzijde kunt profiteren van het automatiseren van tijdrovende processen zoals betalingscontrole of herinneringen versturen. Op het einde van het kwartaal deel je je volledige administratie moeiteloos met je boekhouder via de koppelingen met meer dan dertig boekhoudsoftwarepakketten.

Heb je een hotel of B&B dan kan je dit met Bookingplanner vlot managen. Met Bookingplanner: 

  • Verbeter je jouw online zichtbaarheid
  • Boost je jouw directe boekingen
  • Versnel je je check-in & check-out
  • Vereenvoudig je administratieve taken
  • Leer je uit gedetailleerde rapporten
  • Automatiseer je de communicatie met je gasten

 

Door Billit en Bookingplanner te combineren, kan je facturen en creditnota's vervolgens automatisch synchroniseren in Billit. Koppel ook Billit aan je boekhoudsoftware en deel gemakkelijk al je financiële documenten online met je accountant.

Stap 1: Maak eerst een Billit-account aan, als je die nog niet hebt. Als nieuwe Billit-gebruiker kun je Billit de eerste 15 dagen gratis uitproberen. Daarna kun je kiezen voor een licentie op maat van je bedrijf. Gebruik Bookingplanner all-in-one 14 dagen gratis. Ons prijsmodel is gebaseerd op het aantal kamers. Het overzicht kan je vinden via de site van Bookingplanner.

 

Stap 2: Maak ook een Bookingplanner-account aan en log in. Ga nu in Bookinplanner naar Koppelingen > Boekhoudpakketten. Klik bij Billit op de knop 'Activeer'.

Billit Bookingplanner

Stap 3: Na activatie krijg je de volgende melding: "Some settings are mandatory, please check on the settings page". Klik hier op de knop Instellingen om jouw Billit e-mailadres in te vullen.

Stap 4: Open nu Billit en klink links bovenaan op Snelle invoer. Kopieer het e-mailadres bij Bestanden splitsen.

Stap 5: Voeg dit e-mailadres nu toe bij de Instellingen van Billit in Bookingplanner. Zet zeker de optie onderaan aan. Hiermee wordt een nieuwe factuur automatisch naar Billit gestuurd wanneer je hem aanmaakt. Vergeet de pagina niet te bewaren.

Stap 1: Creëer eerst een factuur of creditnota in een reservering van Bookingplanner. Zorg ervoor dat de optie 'Verstuur naar Billit' actief staat en klik op de knop 'factuur'.

Billit Bookingplanner

 

Stap 2: De factuur of creditnota wordt nu naar Billit gestuurd. Wanneer dit is gelukt, zal Billit groen kleuren.

Stap 3: Open nu Billit en ga naar Snelle invoer. Je vindt nu je documenten terug onder het tabblad 'Te verwerken'.

Stap 4: Klik op het document om het te controleren en aan te passen indien nodig. Wanneer je klaar bent, klik je op Opslaan en volgende.

Q: Ik krijg een melding in Billit dat mijn btw-nummer niet in het document staat.
A: Dit betekent dat je btw-nummer niet is toegevoegd in Bookingplanner. Ga naar Bookingplanner > Instellingen > Algemeen en zorg ervoor dat je al je factuurinstellingen hebt ingevoerd, inclusief het btw-nummer.

Q: De betaling van mijn factuur of creditnota staat niet in Billit.
A: In de huidige verbinding met Billit is het niet mogelijk om betalingen in UBL-formaat naar Billit te sturen. Indien nodig kan je de betalingen manueel toevoegen wanneer je het document in Billit opent.

Q: Kan ik meerdere facturen en creditnota's samen versturen naar Billit?
A: Ja. Bookingplanner maakt het mogelijk om alle openstaande documenten in 1 klik naar Billit te sturen. Ga naar Rapporten > Facturen & Creditnota's en klik op de knop 'Stuur alle documenten naar Billit'.

Q: Ik kan geen documenten versturen naar Billit. De knop 'versturen' kleurt niet groen in Bookingplanner.
A: Controleer of de volgende instellingen correct zijn:

  • Je hebt op z'n minst een Starter-pakket bij Billit
  • Jouw factuurinstellingen in Bookingplanner zijn ingevuld, en correct (zie: Instellingen > Algemeen > Facturatiegegevens)
  • Je gebruikt het correct Billit-adres voor de koppeling (vind je in Billit onder: Snelle invoer > Bestanden splitsen)