Aanmelden met je Microsoft-account

Extra beveiliging van je Billit-account met tweefactoridentificatie en/of SSO

Ondanks alle inspanningen die we bij Billit doen om uw data en gegevens te beveiligen zijn er steeds beveiligingsrisico's waar we helaas geen invloed op hebben. Daarom bieden we ook de mogelijkheid aan om je Microsoft-account te koppelen aan je Billit-account. Een Microsoft-account is de account die je gebruikt om toegang te toegang te krijgen tot veel Microsoft-apparaten en -services. Je kan ermee aanmelden bij Skype, Outlook.com, OneDrive, Office, Office 365 en een heleboel andere Microsoft-diensten en de account zorgt ervoor dat je op al je apparaten veilig toegang hebt tot je bestanden, foto's, contacten en instellingen.

Daarnaast geeft je Microsoft-account je de mogelijkheid om tweefactorauthenticatie in te schakelen. Tweefactoridentificatie maakt je account veiliger omdat het voor iemand anders moeilijker wordt om zich aan te melden bij je Microsoft-account. Er wordt gebruikgemaakt van twee verschillende vormen van identiteit: je wachtwoord en een contactmethode (ook wel beveiligingsgegevens genoemd). Zelfs als iemand anders je wachtwoord ontdekt, kan die persoon er niets mee doen als deze geen toegang heeft tot je beveiligingsgegevens. Dit is ook de reden waarom het belangrijk is om voor al je accounts verschillende wachtwoorden te gebruiken. Meer info over de tweefactoridentificatie met je Microsoft-account vind je hier.

Uiteraard kun je ook steeds gebruik maken van de tweefactorauthenticatie van Billit. Zo kun je ook met een eigen e-mailadres als login je account beter beveiligen.

Om je Billit-account te koppelen aan je Microsoft-account klik je bij het aanmelden in Billit op 'Sign in with Microsoft'.

Microsoft-account

Op de volgende schermen moet je je eerst identificeren als eigenaar van de Microsoft-account en toestemming geven om je Microsoft-account te koppelen aan je Billit-account. Deze identificatie is eenmalig. Hierna kun je bij Billit aanmelden met je Microsoft-account en gebruik maken van de tweefactoridentificatie van je Microsoft-account.

Ondernemingen die deze beveiligingsmaatregelen willen instellen voor al hun medewerkers kunnen ook SSO (Single Sign On) Lock laten invoeren, zodat gebruikers met de domeinnaam van die onderneming enkel kunnen aanmelden met een Microsoft-account of zelfs instellen dat voor gebruikers op hun domein enkel de optie om met een Microsoft-account aan te melden getoond wordt. Neem hiervoor contact op met onze support. Billit ondersteunt zowel oAuth als OpenID Connect.