(Automatische) herinneringen versturen

Hoe stel ik (automatische) herinneringen in voor mijn klanten?

 

Je kan er in Billit voor kiezen om je herinneringen zelf te versturen of om ze automatisch door Billit te laten versturen. Om Billit automatisch herinneringen te laten versturen dien je wel eerst je bank te koppelen. Wil je de tekst van de herinnering die je zelf of door Billit laat versturen aanpassen? Klik dan hier.

Zelf herinneringen versturen

Wil je zelf een herinnering sturen naar een klant wanneer een factuur niet betaald werd. Klik dan onder het submenu 'Facturen' in het menu 'Inkomsten' op 'Herinneringen'. Hierna krijg je een overzicht van alle openstaande facturen in Billit. Klik op 'Stuur herinnering' om de klant een herinnering te sturen, of klik op 'Deurwaarder sturen' als je via de digitale deurwaarder van Unpaid een dossier wil openen. Inde kolom 'Aantal herinneringen' zie je hoeveel herinneringen al naar deze klant verstuurd zijn, in de kolom 'Laatste herinnering' zie je wanneer deze klant voor het laatst een herinnering heeft ontvangen.

Automatisch herinnering sturen

 

Automatisch herinneringen laten versturen

Als je bank gekoppeld is aan Billit kun je Billit ook automatisch herinneringen laten versturen. Billit verstuurt een herinnering 2 dagen nadat een factuur is verlopen en stuurt hierna om de 7 dagen een nieuwe herinnering. Om Billit automatisch herinneringen te laten versturen vink je in het 'Algemeen'-kader van het menu 'Instellingen' de checkbox aan naast het item 'Automatisch herinneringen versturen'

Automatisch herinnering sturen