Betaal je aankoopfacturen vanuit Billit dankzij Billpay

Online betalen:

Betaal je aankoopfacturen vanuit Billit dankzij Billpay

Online betalen:

Betaal je aankoopfacturen vanuit Billit dankzij Billpay

Na het correct inscannen en archiveren van je aankoopfacturen via de snelle invoer wil je deze uiteraard ook graag snel en eenvoudig kunnen betalen. Eerder bevatte Billit al de optie om betalingsbestanden te genereren die je kan importeren in je eigen bankomgeving. Sinds kort kun je ook eenvoudig facturen betalen vanuit Billit met Bancontact. KBC-klanten kunnen nog steeds hun facturen betalen vanuit hun vertrouwde KBC Touch-omgeving. Op deze pagina vind je een overzicht van alle betaalmethodes in Billit.

Billpay - alle betalingsopties in Billit:

Billpay - alle betalingsopties in Billit:

Om facturen te betalen via Bancontact ga je naar je menu 'Uitgaven', selecteer je de facturen die je wil betalen en klik je op betalen.

Facturen selecteren om te betalen

Op het volgende scherm klik je op 'Betalen' in het venster 'Nu betalen via Bancontact'. Opgelet: het maximum bedrag aan facturen dat je in één keer met Bancontact kan betalen is €2500. Wanneer je facturen voor een bedrag hoger dan €2500 wil betalen zul je dus het 'Nu betalen via Bancontact'-venster niet te zien krijgen.

Facturen betalen met bancontact

Hierna krijg je het betalingsscherm te zien waarop je kunt betalen met Bancontact.

Facturen betalen met bancontact

De kost voor het betalen via Bancontact wordt altijd getoond in het 'Nu betalen via Bancontact'-kader en wordt mee betaald vanaf de rekening waarmee je de factu(u)r(en) betaalt. Na je betaling verandert de betalingsstatus van de factu(u)r(en) in 'Betalingsbestand gegenereerd'. Pas nadat de betalingsprovider heeft bevestigd dat de betaling werd uitgevoerd zal de status veranderen naar 'Betaald'.

Voor deze transactiekosten ontvang je maandelijks een factuur van Bancontact.

Voor een betaling via Bancontact wordt de kost als volgt berekend: je betaalt per transactie € 0.20 + per betaling (lees factuur) €0.02 + een percentage: 0.002. De formule om de transactiekost te berekenen is dus: f(x) = € 0.2 + (aantal uitbetalingen * €0.02) + percent van het totaal.

Het maximum bedrag aan facturen dat je in één keer met Bancontact kan betalen is €2500. Wanneer je facturen voor een bedrag hoger dan €2500 wil betalen zul je dus het 'Nu betalen via Bancontact'-venster niet te zien krijgen.

De meeste banken hanteren een betaallimiet van €2500 per week per kaart voor betalingen met Bancontact. Bij sommige banken kan je deze limiet ook op een ander bedrag te laten instellen. Neem contact op met je bank om dit te doen. Aangezien er strenge veiligheidsregels bestaan omtrent het aanpassen van betaallimieten dien je dit persoonlijk bij je bank in orde te brengen.

Q: Waarom wordt mijn leverancier vanaf een ander bankrekeningnummer betaald?
A: De betalingen met bancontact worden uitgevoerd door partner Buckaroo. Het geld wordt dan ook betaald vanaf hun bankrekening.

Q: Ik heb per ongeluk twee keer hetzelfde bedrag overgeschreven.
A: Indien je leverancier het bedrag terugstort op het rekeningnummer waarmee het teveel betaalde bedrag gestort werd zal onze partner Buckaroo dit bedrag toch terugstorten aan je leverancier. Zij beschikken immers niet over de nodige gegevens om die betaling terug aan jouw rekening te koppelen. Je neemt dus best even contact op met je leverancier indien je een dubbele betaling hebt uitgevoerd zodat hij het bedrag aan jou kan terugbetalen.

Om fouten te vermijden bij het overnemen van betalingsgegevens uit Billit, kun je vanuit Billit een betalingsbestand of betaalbestand (SEPA-bestand) genereren en exporteren om in je banksoftware te importeren. Om dit te doen selecteer je de facturen die je wil betalen in de lijst bij ‘Uitgaven’ en klik je op ‘Betalen’. (Vergeet niet om eerst je bankrekeningen in te vullen in je bedrijfsfiche, anders kun je in de volgende stap geen bankrekening selecteren)

Facturen selecteren om te betalen

 

Op het volgende scherm kun je de gegevens verifiëren. Selecteer je bank om een betalingsbestand te genereren voor jouw bank en klik op 'Download betaalbestand'. Heb je meerdere rekeningen? Vergeet dan zeker niet om de juiste rekening te selecteren alvorens het betalingsbestand te downloaden. Uitleg over hoe je het betalingsbestand kunt importeren in je banksoftware vind je in het blauwe kader. Let erop dat een betalingsbestand in de meeste gevallen slechts 1 dag geldig is. Je importeert je betalingsbestand best meteen nadat je het gedownload hebt in je banksoftware. Bovendien rekenen sommige banken een kost aan per uitvoerdatum. In dat geval kan het ook interessant zijn om alle betalingen op dezelfde uitvoerdatum te laten doorgaan. De betaalstatus van je factuur wordt niet aangepast na het genereren van een betalingsbestand (je factuur is op dat moment immers nog niet betaald). Net zoals bij andere transacties zal de betaalstatus van de factuur pas veranderen nadat de automatische betalingscontrole de transactie van de betaling kan koppelen aan de factuur. Meer info over de automatische betalingscontrole vind je hier.

Facturen betalen met betalingsbestand

In de onderstaande tabel vind je terug bij welke banken je een SEPA-betalingsbestand kunt importeren in de online bankomgeving.

Bank Handmatige Betalingsbestanden opladen in de homebank?
Aion
AXA
Argenta
Belfius
BeoBank
BNP Paribas (handleiding)
Bpost
CBC
CPH
Crelan
Europabank
ING
Bank J. VanBreda
KBC (handleiding)
Banca Monte Paschi
Nagelmaeckers
Rabobank
Recordbank
Societe General
Triodos Bank
VDK bank

Om fouten te vermijden bij het overnemen van betalingsgegevens uit Billit, kun je vanuit Billit een betalingsbestand of betaalbestand (SEPA-bestand) genereren en exporteren om in je banksoftware te importeren. Indien je een ING-bankrekening gekoppeld hebt met Billit hoef je dit betalingsbestand niet meer zelf op te laden, maar wordt het automatisch klaargezet in je online bankomgeving. Om dit te doen selecteer je de facturen die je wil betalen in de lijst bij ‘Uitgaven’ en klik je op ‘Betalen’. (Vergeet niet om eerst je bankrekeningen in te vullen in je bedrijfsprofiel en te koppelen anders kun je in de volgende stap geen bankrekening selecteren)

Facturen selecteren om te betalen

 

Op het volgende scherm kun je de gegevens verifiëren. Selecteer je bankrekening om een betalingsbestand te genereren en klik op 'Stuur betaalbestand door naar ING'. Heb je meerdere rekeningen? Vergeet dan zeker niet om de juiste rekening te selecteren alvorens het betalingsbestand door te sturen. De betaalstatus van je factuur wordt niet aangepast na het genereren van een betalingsbestand (je factuur is op dat moment immers nog niet betaald). Net zoals bij andere transacties zal de betaalstatus van de factuur pas veranderen nadat de betaling is uitgevoerd en de automatische betalingscontrole de transactie van de betaling kan koppelen aan de factuur. Meer info over de automatische betalingscontrole vind je hier.

Facturen betalen met betalingsbestand ING

Heb je een zakelijke rekening bij KBC? Dan kun je je facturen ook betalen vanuit KBC Touch. Meer info over de koppeling met KBC Touch vind je hier.

Ben je klant bij Belfius of KBC? Dan kan je ook per factuur een QR-code genereren die je kunt scannen met je banksoftware om je betaling uit te voeren.

Hiervoor ga je naar het menu 'Uitgaven', selecteer je de facturen die je wil betalen en klik je op 'Betalen'

Facturen selecteren om te betalen

Op het volgende scherm klik je op het QR-icoontje naast de factuur die je wenst te betalen om de QR-code te genereren. Daarna kun je de QR-code scannen met je Belfius- of KBC-bankapp om de factuur te betalen.

Betalen in Belfius of KBC homebanking via QR-code