Betaal je aankoopfacturen vanuit Billit dankzij Billpay

Online betalen:

Betaal je aankoopfacturen vanuit Billit dankzij Billpay

Online betalen:

Betaal je aankoopfacturen vanuit Billit dankzij Billpay

Na het correct inscannen en archiveren van je aankoopfacturen via de snelle invoer wil je deze uiteraard ook graag snel en eenvoudig kunnen betalen. In Billit kan je betalingsbestanden genereren die je kan importeren in je eigen bankomgeving. Op deze pagina vind je een overzicht van alle betaalmethodes in Billit.

Billpay - alle betalingsopties in Billit:

Billpay - alle betalingsopties in Billit:

Om fouten te vermijden bij het overnemen van betalingsgegevens uit Billit, kun je vanuit Billit een betalingsbestand of betaalbestand (SEPA-bestand) genereren en exporteren om in je banksoftware te importeren. Om dit te doen selecteer je de facturen die je wil betalen in de lijst bij ‘Uitgaven’ en klik je op ‘Betalen’. (Vergeet niet om eerst je bankrekeningen in te vullen in je bedrijfsfiche, anders kun je in de volgende stap geen bankrekening selecteren)

Facturen selecteren om te betalen

 

Op het volgende scherm kun je de gegevens verifiëren. Selecteer je bank om een betalingsbestand te genereren voor jouw bank en klik op 'Download betaalbestand'. Heb je meerdere rekeningen? Vergeet dan zeker niet om de juiste rekening te selecteren alvorens het betalingsbestand te downloaden. Uitleg over hoe je het betalingsbestand kunt importeren in je banksoftware vind je in het blauwe kader. Let erop dat een betalingsbestand in de meeste gevallen slechts 1 dag geldig is. Je importeert je betalingsbestand best meteen nadat je het gedownload hebt in je banksoftware. Bovendien rekenen sommige banken een kost aan per uitvoerdatum. In dat geval kan het ook interessant zijn om alle betalingen op dezelfde uitvoerdatum te laten doorgaan. De betaalstatus van je factuur wordt niet aangepast na het genereren van een betalingsbestand (je factuur is op dat moment immers nog niet betaald). Net zoals bij andere transacties zal de betaalstatus van de factuur pas veranderen nadat de automatische betalingscontrole de transactie van de betaling kan koppelen aan de factuur. Meer info over de automatische betalingscontrole vind je hier.

Facturen betalen met betalingsbestand

In de onderstaande tabel vind je terug bij welke banken je een SEPA-betalingsbestand kunt importeren in de online bankomgeving.

Bank Handmatige Betalingsbestanden opladen in de homebank?
Aion
AXA
Argenta
Belfius
BeoBank
BNP Paribas (handleiding)
Bpost
CBC
CPH
Crelan
Europabank
ING
Bank J. VanBreda
KBC (handleiding)
Banca Monte Paschi
Nagelmaeckers
Rabobank
Recordbank
Societe General
Triodos Bank
VDK bank

Om fouten te vermijden bij het overnemen van betalingsgegevens uit Billit, kun je vanuit Billit een betalingsbestand of betaalbestand (SEPA-bestand) genereren en exporteren om in je banksoftware te importeren. Indien je een ING-bankrekening gekoppeld hebt met Billit via Billbank-CODA (dus niet indien je bankrekening enkel via Billbank-DIGI, Codabox of Ponto gekoppeld is) hoef je dit betalingsbestand niet meer zelf op te laden, maar wordt het automatisch klaargezet in je online bankomgeving. Om dit te doen selecteer je de facturen die je wil betalen in de lijst bij ‘Uitgaven’ en klik je op ‘Betalen’. (Vergeet niet om eerst je bankrekeningen in te vullen in je bedrijfsprofiel en te koppelen via Billbank-CODA anders kun je in de volgende stap geen bankrekening selecteren)

Facturen selecteren om te betalen

 

Op het volgende scherm kun je de gegevens verifiëren. Selecteer je bankrekening om een betalingsbestand te genereren en klik op 'Stuur betaalbestand door naar ING'. Heb je meerdere rekeningen? Vergeet dan zeker niet om de juiste rekening te selecteren alvorens het betalingsbestand door te sturen. De betaalstatus van je factuur wordt niet aangepast na het genereren van een betalingsbestand (je factuur is op dat moment immers nog niet betaald). Net zoals bij andere transacties zal de betaalstatus van de factuur pas veranderen nadat de betaling is uitgevoerd en de automatische betalingscontrole de transactie van de betaling kan koppelen aan de factuur. Meer info over de automatische betalingscontrole vind je hier.

Facturen betalen met betalingsbestand ING

Heb je een zakelijke rekening bij KBC? Dan kun je je facturen ook betalen vanuit KBC Touch. Meer info over de koppeling met KBC Touch vind je hier.

Je kan ook per factuur een QR-code genereren die je kunt scannen met je banksoftware om je betaling uit te voeren. Dit is mogelijk voor de volgende banken:
- Argenta
- Belfius
- BNP Paribas Fortis
- ING
- KBC
- VDK

Hiervoor ga je naar het menu 'Uitgaven', selecteer je de facturen die je wil betalen en klik je op 'Betalen'

Facturen selecteren om te betalen

Op het volgende scherm klik je op het QR-icoontje naast de factuur die je wenst te betalen om de QR-code te genereren. Daarna kun je de QR-code scannen met je bankapp om de factuur te betalen.

Betalen in ne homebanking via QR-code