Facturen exporteren uit Carfac en importeren in Billit

Hoe verwerk ik UBL-facturen uit Carfac in Billit?

 

Vanuit Carfac kun je UBL-facturen exporteren. Deze kun je op hun beurt importeren in Billit via snelle invoer.

Carfac heeft momenteel helaas geen optie om UBL-facturen te importeren. Uit Billit geëxporteerde UBL-facturen kun je dus niet in Carfac importeren.

Aangezien de documenten uit Carfac al UBL-facturen zijn hoef je de gegevens niet meer te controleren na het importeren in de snelle invoer. Billit vindt automatisch alle info terug in de UBL. Om UBL-facturen zonder controle te laten verwerken door de snelle invoer moet je wel de volgende optie inschakelen:

UBL automatisch verwerken in ‘Snelle invoer’: Wanneer deze optie is ingeschakeld hoef je UBL- bestanden die in ‘Snelle invoer’ worden geïmporteerd niet meer te controleren. Aangezien alle informatie in een UBL-bestand op een vaste afgesproken locatie is opgenomen is het eigenlijk niet nodig om UBL-bestanden nog te controleren bij het importeren. Door deze optie in te schakelen kun je deze stap overslaan en wordt een geïmporteerde UBL meteen in de lijst met uitgaven of inkomsten geplaatst en de info over de klant en/of leverancier opgenomen in de klanten- of leverancierslijst.

Geavanceerde instellingen voor snelle invoer