Documenten selecteren over verschillende pagina's heen

Hoe filter je makkelijk je documenten in Billit?

 

Als je veel facturen hebt verzameld in Billit, zullen ze vanzelf gespreid worden over meerdere pagina's. Wil je in één keer een actie uitvoeren zoals een status aanpassen of een export maken, dan kan je dit doen over de pagina's heen. Je selectie wordt intussen onthouden.

Deze filterfunctie is beschikbaar voor facturen, herinneringen, periodiek factureren, creditnota's, offertes, bestelbonnen en leveringsbonnen.

Selectie maken

  1. Open het menu waaruit je documenten wil selecteren, zoals 'Facturen'
  2. Selecteer een document door telkens in het vakje te klikken aan het begin van de factuurlijn
  3. Ga naar een volgende pagina door op het paginanummer onderaan te klikken. De selectie die je aanduidde op de vorige pagina's blijft behouden. Het aantal documenten dat je in totaal selecteerde, verschijnt naast de actieknoppen 
  4. Ben je klaar met de selectie, klik dan op de actie die je wil uitvoeren om te bevestigen

Documenten filteren en sorteren in Billit

Documenten filteren en sorteren in Billit

Extra filter instellen

Je kan ook een selectie maken terwijl je een filter hebt ingesteld. Zoek bijvoorbeeld op de naam van een klant om alle relevante documenten te zien. Als je al documenten had geselecteerd voor je een filter instelde, dan blijft die selectie behouden. Dat is ook zo wanneer je selectie door de nieuwe filter niet meer in de lijst te zien is.

Documenten deselecteren

Je kan in één keer de selectie van je documenten ongedaan maken. Klik daarvoor op het kruisje van het aantal geselecteerde documenten naar de actieknoppen. Wil je slechts enkele documenten deselecteren, klik dan telkens in het vakje voor de documentlijn waar je ze hebt aangevinkt. Je zal zien dat het aantal facturen wordt aangepast.