Bankkoppeling

Koppel je bankrekening(en) met Billit via Codabox

 

Er zijn verschillende manieren om je banktransacties in Billit te importeren. Zo kun je de transacties importeren via KBC, Ponto, Codabox of via ons eigen Billbank-systeem. Een overzicht van alle manieren om je bank te koppelen vind je op deze pagina.

Opgelet: Bankrekeningen van Rabobank en Argenta kunnen niet via Codabox gekoppeld worden. Voor bankrekeningen van deze banken kun je wel gebruik maken van de koppeling via Ponto.

Eén van de methodes om je banktransacties in Billit te importeren is via CodaBox. Codabox is een dienst voor boekhouders (en ondernemers) die je bankafschriften online beschikbaar maakt (digitale bankafschriften worden ook CODA-bestanden genoemd, vandaar de naam CodaBox). Om je digitale bankafschriften beschikbaar te maken dien je CodaBox wel eerst een mandaat te geven om deze bij je bank op te vragen. Als je zelf een Codabox-account aanmaakt zal je dit zelf bij Codabox moeten doen. Veel boekhouders hebben echter van hun klanten al een mandaat gekregen om deze digitale bankafschriften op te vragen. Check dus zeker eerst bij je boekhouder of dat voor jouw onderneming het geval is. Indien dat niet het geval is kan je vragen aan je boekhouder om dit in orde te brengen of zelf een CodaBox-account aanmaken. Voor een CodaBox-account betaal je een eenmalige opstartkost, daarna betaal je een vast bedrag per maand aan CodaBox om je digitale bankafschriften te blijven ontvangen.

Heb je het mandaat bij je boekhouder in orde gebracht? Dan kun je een token aanvragen om je CODA- bestanden in Billit te importeren.

Klik daarvoor in het menu ‘Instellingen’ op het submenu ‘Integraties’. Klik nu op de tegel 'CodaBox' en op ‘Token aanvragen’. Indien het mandaat bij je boekhouder ondertekend is en je e-mailadres en bankrekeningnummers bij CodaBox gekend zijn krijg je een e-mail met daarin een token dat je kunt invullen in het daarvoor voorziene veld. Accepteer de algemene voorwaarden en klik op ‘Opslaan’ om je bankafschriften via CodaBox in Billit te importeren. Ontvang je geen token? Neem dan contact op met je boekhouder om het mandaat voor CodaBox in orde te brengen.

Automatische betalingscontrole via Codabox

 

FAQ

Q: Ik heb op de knop ‘Token aanvragen’ geklikt, maar krijg een e-mail dat mijn rekening niet gekend is bij CodaBox.
A: Neem contact op met je boekhouder om de rekening toe te voegen aan je Codabox-account.

Q: Ik heb op de knop ‘Token aanvragen’ geklikt, maar heb geen e-mail ontvangen.
A: Gelieve contact op te nemen met support@codabox.com

Q: Ik heb de CodaBox-token ingevuld, maar deze wordt niet geaccepteerd.
A: Vermoedelijk heb je een recentere token ontvangen in je mailbox en is deze token niet meer geldig. Gebruik de nieuwe token of neem contact op met support@codabox.com.

Q: In het submenu ‘Automatiseer’ staat er dat de verbinding met de bank is actief, maar ik ontvang geen transacties
A: Indien je merkt dat er na enkele dagen nog steeds geen banktransacties zichtbaar zijn, raden we aan om contact op te nemen met je boekhouder of CodaBox. Vermoedelijk is je mandaat nog niet bij de bank aangekomen of zijn er nog geen banktransacties beschikbaar bij CodaBox.

Q: Ik ontvang automatisch transacties in het menu Bank, maar mijn facturen worden niet automatisch gecontroleerd
A: Vermoedelijk is er geen match gevonden tussen de gestructureerde mededeling en andere details van op factuur. Neem contact op met support@billit.be. Om je sneller te kunnen helpen geef je best alvast het factuurnummer en de banktransactie mee die niet gekoppeld worden.

Q: Hoe voeg ik meerdere rekeningen toe aan de automatische betalingscontrole via Codabox?
A: Om CODA-bestanden van meerdere rekeningen in Billit te ontvangen, moeten al deze rekeningen bij CodaBox geregistreerd zijn. Neem contact op met je boekhouder om alle rekeningen waarvoor je CODA-bestanden wil ontvangen in Billit aan je CodaBox-account toe te voegen.

Q: Ik ben veranderd van boekhouder. Wat nu?
A: Bij wijziging van boekhouder dient sowieso steeds een nieuwe token aangevraagd te worden om de connectie met de bank via CodaBox opnieuw tot stand te brengen. Check eerst bij je nieuwe boekhouder of hij een account bij CodaBox heeft met mandaten voor al zijn dossiers en verleen hem eventueel een mandaat om jouw bankrekeningen te koppelen of maak zelf een nieuwe account bij CodaBox.