Ik krijg een foutmelding bij het importeren van de UBL in andere software?

U importeert een UBL bestand in andere software dan Billit en u merkt dat er een melding op het scherm komt dat de import niet correct is verlopen.

Populaire foutmeldingen (deze meldingen kunnen getoond worden door de boekhoudsoftware, deze staan los van Billit)

Out of Memory Exception: Indien je deze foutmelding ziet verschijnen bij het importeren van de e-factuur of facturen in een boekhoudsoftware, Gelieve de import dan te stoppen en de boekhoudsoftware onmiddellijk opnieuw opstarten. Het kan ook helpen om andere applicaties af te sluiten zodat er voldoende werkgeheugen vrij komt voor de boekhoudsoftware om de import te verwerken. Aarzel niet om contact op te nemen met uw software leverancier of uw IT'er om eventueel meer werkgeheugen toe te kennen. 

Welke stappen dien ik te ondernemen? als het geen gekende foutmelding is?

1. Valideer dat het UBL bestand een geldig XML bestand is. PDF en ZIP bestanden zijn geen e-facturen en kunnen vaak niet geïmporteerd worden.
2. Valideer of het UBL bestand voldoet aan de ISO norm,

2.1 Open de validatie tool https://peppol.helger.com/public/menuitem-validation-bis2
2.2 Rule Set : UBL Invoice 2.1
2.3
XML file: Selecteer je het XML bestand dat niet kan geïmporteerd worden
2.4 klik op Show Details

De validatietool toont fouten

Indien de validatietool onregelmatigheden t.o.v. de ISO-norm weergeeft, gelieve onmiddellijk de UBL als bijlage te sturen naar support@billit.be met de boodschap "Deze UBL factuur niet voldoet aan de norm zoals beschreven hier: https://www.billit.be/nl/help/ik-krijg-een-foutmelding-bij-het-importeren-van-de-ubl-in-andere-software/

De validatietool toont geen fouten

Voldoet de UBL wel aan de norm, gelieve dan contact op te nemen met de leverancier van de andere software met de vraag: "Welke aanpassingen aan de UBL zijn nodig om te voldoen aan de gewenste norm?". Het antwoord van uw softwareleverancier mag je onmiddellijk en vrijblijvend samen met de e-factuur (UBL) doorsturen naar support@billit.be.

Billit zal (indien mogelijk) de nodige acties ondernemen op basis van de feedback van de softwareleverancier.