Facturen exporteren uit Koalabox en importeren in Billit

Hoe verwerk ik UBL-facturen uit Koalabox in Billit?

 

Om UBL-facturen van Koalabox in Billit te importeren dien je deze eerst uit Koalabox te exporteren. Open hiervoor het menu 'Boekhouders' in Koalabox en download de facturen als E-FFF-formaat.

Koalabox

 

Eenmaal geëxporteerd uit Koalabox kun je de facturen op hun beurt importeren in Billit via de snelle invoer.

Aangezien de documenten uit Koalabox al UBL-facturen zijn hoef je de gegevens niet meer te controleren na het importeren in de snelle invoer. Billit vind automatisch alle info terug in de UBL. Om UBL-facturen zonder controle te laten verwerken door de snelle invoer moet je wel de volgende optie inschakelen:

UBL automatisch verwerken in ‘Snelle invoer’: Wanneer deze optie is ingeschakeld hoef je UBL- bestanden die in ‘Snelle invoer’ worden geïmporteerd niet meer te controleren. Aangezien alle informatie in een UBL-bestand op een vaste afgesproken locatie is opgenomen is het eigenlijk niet nodig om UBL-bestanden nog te controleren bij het importeren. Door deze optie in te schakelen kun je deze stap overslaan en wordt een geïmporteerde UBL meteen in de lijst met uitgaven of inkomsten geplaatst en de info over de klant en/of leverancier opgenomen in de klanten- of leverancierslijst.

Geavanceerde instellingen voor snelle invoer