Mijn factuur wordt over 2 pagina's verspreid

Hoe komt dit? Wat kan ik er aan doen?

Billit maakt automatisch een PDF-bestand van je factuur. Dit PDF bestand wordt steeds in de e-factuur opgenomen. Software dat e-facturen kan lezen, kan op deze wijze steeds de PDF met de huisstijl van de leverancier tonen aan de ontvanger van de factuur.

Hoe maakt Billit een PDF?

We combineren alle beschikbare informatie op basis van de instellingen in de huisstijl in een A4 PDF. Met beschikbare informatie bedoelen we de gegevens van uw bedrijf, de klantenfiche van uw klant, de factuurdetails, de orderlijnen en de huisstijl die is opgemaakt via Instellingen > Huisstijl.

We raden ondernemers aan om zoveel mogelijk ruimte op de factuur vrij te laten voor de orderlijnen.

Plaats je algemene voorwaarden in een aparte PDF. Deze PDF kan je bewaren bij Instellingen > Algemeen. Billit plakt je Algemene voorwaarden automatisch aan iedere offerte, bon en verkoopsfactuur. Dit spaart je extra plaats op je factuur.

Probeer grote banners of logo's te vermijden. Deze nemen kostbare plaats in en moderne systemen detecteren toch automatisch het btw-nummer of IBAN. Dit gebeurt zelden nog op basis van het logo.

Aarzel niet om het font-grootte te verkleinen via Instellingen > Huisstijl.

Welke invloed heeft mijn huisstijl op de PDF?

Zeer veel! De factuur opmaak is opgebouwd uit 3 belangrijke delen. Hoe hoger de header, hoe minder ruimte voor orderlijnen. Hoe hoger de footer, hoe minder ruimte voor orderlijnen. Het aantal orderlijnen die getoond kan worden is afhankelijk van de beschikbare plaats die de tabel krijgt van de header en de footer.

Ik bemerk lege lijnen over 2 pagina's? Hoe komt dit?

Is er te weinig plaats voor de footer, dan zal Billit deze op de tweede pagina plaatsen onderaan, er worden lege orderlijnen voorzien. We raden ondernemers aan om zoveel mogelijk ruimte op de factuur vrij te laten voor de orderlijnen.

Lukt dit niet aarzel niet om contact op te nemen met onze klantendienst of hulp te zoeken bij onze partners die deze huisstijl kunnen aanpassen voor je.