Op deze sectie van de Billit-website vind je handleidingen en informatie over alle functies in Billit. Je kan help-artikelen vinden via de zoekfunctie of via de menu-structuur links.
search

Mijn profiel

Je gebruikersprofiel vind je door eerst op het pijltje naast het gebruikers-icoontje rechtsboven te klikken en daarna op 'Mijn profiel'.

• Multifactorauthenticatie (MFA)
    Down

Om je Billit-account beter te beveiligen, kun je multifactorauthenticatie of tweestapsverificatie instellen bij het aanmelden. Hiermee ga je met behulp van een tweede toestel of communicatielijn bevestigen dat jij het bent die probeert in te loggen op je account. Hierdoor volstaat het voor internetcriminelen niet meer om alleen maar je login-gegevens en wachtwoord te weten te komen om je account te hacken en zorg je voor een aanzienlijk betere beveiliging van je account.

Activeren

• Stap 1: Download een authenticator

Je kan gebruik maken van de Google-authenticator, de Microsoft-authenticator of de tweefactorauthenticatie voor Apple ID. De Google en Microsoft-authenticator vind je in de Google Play Store voor Android-toestellen en in de Apple App Store voor Apple-toestellen. Als je apparaat dit ondersteunt, kan je tweefactorauthenticatie voor Apple ID ook instellen met Face ID of Touch ID. Volg daarvoor dit stappenplan van Apple.

Google Authenticator in de Google Play Store

Google Authenticator in de Apple App Store

Microsoft Authenticator in de Google Play Store

Microsoft Authenticator in de Apple App Store

• Stap 2: Scan de QR-code met je authenticator

Eenmaal je de authenticator op je smartphone hebt gedownload scan je de QR-code in het vak ‘Multi-factor authenticatie’ met de authenticator.

• Stap 3: Geef de code van je authenticator in

Nadat je de QR-code hebt gescand, zal de authenticator een code genereren. Vul deze code in in Billit en klik op ‘MFA Activeren’. De tweestapsverificatie is nu geactiveerd.

Gebruiken

Wanneer je nu terug aanmeldt bij Billit zal je na het aanmelden met je login en je wachtwoord ook nog naar een aanmeldcode gevraagd worden. Die vind je terug in de authenticator-app die je zonet geïnstalleerd hebt bij het item ‘Billit’.

Deactiveren

Om te vermijden dat iemand eenvoudig de tweestapsverificatie zou kunnen uitschakelen moet je voor het uitschakelen van de beveiliging opnieuw de code uit je authenticatorapp invullen bij ‘Instellingen’, daarna klik je op ‘MFA deactiveren’.