Peppol-badge

Hoe weet ik of een klant of leverancier is aangesloten op het Peppol-netwerk?

 

Er zijn verschillende manieren om te weten te komen of een klant en/of leverancier is aangesloten op het Peppol-netwerk.

Zowel in de klanten- als leveranciersfiche verschijnt naast de naam van de klant of leverancier een badge wanneer de klant of leverancier is aangesloten op het Peppol-netwerk. Wanneer een klant is aangesloten op het Peppol-netwerk krijg je ook nog steeds de groene Peppol-knop te zien nadat je een factuur hebt aangemaakt en waarmee je de factuur via Peppol kunt versturen.

Ook in de klanten- en/of leveranciersfiche van een klant of leverancier kun je zien of een klant of leverancier is aangesloten op het Peppol-netwerk. Let op, hier verschijnt de badge pas wanneer je een eerste keer een factuur hebt verstuurd naar een klant of een factuur hebt ontvangen van een leverancier (als pdf, digitaal of geïmporteerd en verwerkt in de snelle invoer).

Wanneer een klant op het Peppol-netwerk is aangesloten verschijnt onder het BTW-nummer in de klantenfiche dezelfde badge zoals in de klanten- en/of leveranciersfiche. Ook bij een leverancier die je eerder al een factuur via Peppol verstuurde verschijnt de badge.

Is een leverancier aangesloten op het Peppol-netwerk, maar heb je nog geen Peppol-factuur ontvangen van deze leverancier? Dan staat er een knop om een mailtje te sturen met de vraag om zijn facturen aan jou voortaan via Peppol te versturen. Eenmaal verstuurd (naar het eerste e-mailadres in het vak 'e-mail' van de leveranciersfiche van deze leverancier) wordt de knop grijs. Wanneer de leverancier zijn volgende factuur effectief via Peppol heeft verstuurd verandert de knop in de Peppol-badge zoals je die ook in de klanten- of leverancierslijst ziet staan. Verstuurt de leverancier zijn volgende factuur toch via e-mail of post, dan wordt de knop terug groen en kun je nogmaals een mailtje versturen met de vraag om voortaan facturen aan jouw onderneming via Peppol te versturen.