Verschillende type QR-codes in Billit

Welke types zijn er en hoe worden ze gebruikt in Billit?

 

Een QR-code is een afbeelding die bestaat uit een unieke combinatie van vierkante blokjes. Je kan de QR-code uitlezen met een QR-code scanner (die nu standaard is ingebouwd in de camera-functie van je smartphone). Wanneer je de code scant, word je doorverwezen naar een online locatie (b.v een website). Je kan een QR-code ook gebruiken om door te sturen naar een betaalmethode, of om alle gegevens voor een betaling te verzenden zonder ze te moeten overtypen.

In Billit vind je drie soorten QR-codes:

EPC-QR-code: De QR-code is opgesteld volgens de richtlijnen van de European Payments Council Quick Response Code en kan worden gebruikt om een SEPA-overboeking (SCT) te initiëren. In België wordt deze code ondersteund voor Belfius, BNP Paribas Fortis, ING, KBC en VDK. De code wordt ook gebruikt in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Finland. In Billit werkt de code in 2 richtingen.

- Betaald worden:: De QR-code wordt standaard op een factuur geplaatst als de koppeling met Payconiq of Mollie niet is geactiveerd. Jouw klanten kunnen hem dus gebruiken om jouw facturen te betalen. Wil je deze QR-code liever niet op je factuur, dan verwijder je gewoon de sleutel voor de QR-code ($Order.PaymentQR$) uit de lay-out van je factuur.

- Zelf betalen:: Je krijgt deze QR-code te zien als je in het menu 'Uitgaven' één of meerdere facturen selecteert, op 'Betalen' klikt en daarna het QR-code-icoon kiest. Scan de QR-code met je bank-app om de factuur te betalen.

Payconiq: Wanneer je deze integratie activeert, kun je een Payconiq QR-code op je factuur plaatsen. Je klanten kunnen je factuur betalen door de code te scannen met de Payconiq by Bancontact-app (of hun eigen bank-app als die Payconiq by Bancontact geïntegreerd heeft in de app). Om de integratie te kunnen activeren, moet je als ondernemer wel klant zijn bij Payconiq. Lees meer

Mollie: Activeer deze integratie om een Mollie QR-code op je factuur te plaatsen. Je klanten kunnen je factuur betalen door de QR-code te scannen. Daarna komen ze op een betaalpagina terecht waar ze met een betaalmiddel naar keuze je factuur kunnen voldoen. De QR-code kan dus niet gescand worden met een bank-app, maar linkt door naar een betaalpagina. Daar kan jouw klant kan kiezen tussen verschillende betaalmiddelen zoals Mastercard, Visa, en Bancontact. Om de integratie met Mollie te gebruiken moet je als ondernemer wel klant zijn bij Mollie. Lees meer