Op deze sectie van de Billit-website vind je handleidingen en informatie over alle functies in Billit. Je kan help-artikelen vinden via de zoekfunctie of via de menu-structuur links.
search

E-mailinstellingen

Alle e-mailinstellingen vind je door op het menu 'Instellingen' te klikken en daarna op het submenu 'Algemeen'.

• Documenten versturen vanuit je eigen e-mailadres
    Down

Opgelet!

Welke methode je ook kiest om je e-mails vanuit Billit te versturen, zorg er altijd voor dat het e-mailadres in je bedrijfsprofiel is ingevuld en gevalideerd. Bij het versturen van je eerste mail zal je gevraagd worden om je e-mailadres te valideren. Nadien kan je dit ook doen door op het rode uitroepingsteken rechtsboven te klikken.

Standaard worden e-mails vanuit Billit verstuurd vanaf het e-mailadres 'email'@my.billit.be, waarin 'email' wordt vervangen door de naam uit je profiel. Wanneer een klant antwoordt op een e-mail die verstuurd werd vanaf dit adres ontvang je de mail op het e-mailadres dat is ingesteld in je profiel. Opgelet: Billit zal de mails standaard sturen naar het adres dat in je profiel staat. Controleer dus zeker of dit correct is.

Wil je liever dat e-mails verstuurd worden vanaf je eigen e-mailadres? (bv facturatie@jouwbedrijf.be) Dat kan. Billit biedt twee mogelijkheden aan om e-mails vanuit een eigen adres te versturen:

• Imiteren van je eigen e-mailadres:
      Neem contact op met je websitebeheerder en vraag om SPF-record (v=spf1 include:my.billit.be) toe te voegen aan jouw DNS-record. Heb je al een DNS-record? Voeg dan include:my.billit.be toe net na "v-spf1 ". Opgelet: het kan even duren voor SPF is ingesteld.
    • Versturen via je eigen e-mailserver:
      Om e-mails te versturen via je eigen e-mailserver moet je deze instellen via Instellingen. Klik op het menu 'Instellingen' en daarna op het submenu 'Algemeen'. Scrol naar bendeden en vul in het vak 'Stuur vanuit je eigen e-mailadres' de gegevens van je SMTP-server in. Vergeet niet om deze gegevens opnieuw in te geven als je iets wijzigt aan de instellingen van je mailserver zoals bv. je wachtwoord. Weet je de SMTP-server van je e-mailadres niet? Surf dan naar www.mxtoolbox.com en geef je hostnaam (alles achter de @) op. Je vindt je e-mailserver bij 'Mail exchanger'. Heb je een e-mailadres van iCloud, Gmail of Office365, kijk dan in de FAQ onderaan deze pagina welke bijkomende stappen je eventueel dient uit te voeren.