Wat is Peppol First?

Met het Peppol First schakelt iedereen een versnelling hoger en zal het aantal bedrijven uitbreiden die hun factuur ontvangen via Peppol.

Dit heeft als doel om proactief de facturatie te activeren voor alle klanten die zich hebben geregistreerd op het PEPPOL-netwerk, rechtstreeks of via een service provider.

Concreet betekent dit dat we alvorens een factuur wordt verzonden, EERST automatisch wordt gecontroleert of de klant beschikbaar is op het Peppol-netwerk en dit zowel voor grote als kleine bedrijven.

Billit doet dit automatisch voor onze gebruikers.

Softwareleveranciers kunnen gebruik maken van onze API, deze api geeft je bevestiging als de klant beschikbaar is via Peppol.

Wat zijn de Condities?

 1. De software of dienst voldoet aan de mogelijkheid om facturen te versturen via het Peppol-netwerk.
 2. De software of dienst voldoet aan ten minste één van de onderstaande voorwaarden.
  1. Elke keer dat een factuur wordt verzonden, controleert de software of dienst automatisch of de ontvanger is geregistreerd op het Peppol-netwerk. Als de ontvanger is geregistreerd, verstuurt de software of dienst de factuur via het Peppol-netwerk. Deze controle overschrijft alle configuratie-instellingen die betrekking hebben op het voorkeurskanaal van de ontvanger.
  2. Elke keer dat de gebruiker van de software of dienst een nieuwe ontvanger aanmaakt, controleert de software of dienst of de ontvanger is geregistreerd op het Peppol-netwerk. Als de ontvanger is geregistreerd, stelt de software of service de configuratie-instelling in om Peppol als voorkeurskanaal voor deze ontvanger te gebruiken.
  3. De software of dienst heeft functionaliteit waarmee de gebruiker periodiek of op elk moment kan controleren of ontvangers zijn geregistreerd op het Peppol-netwerk. Voor geregistreerde ontvangers heeft de gebruiker de mogelijkheid om de configuratie te wijzigen zodat de software of dienst de factuur via het Peppol-netwerk verstuurt. Het wijzigen van de configuratie dient gebruiksvriendelijk te gebeuren.
   De dienst faciliteert actief een softwarehuis om zijn Peppol First Strategy uit te rollen.

Heeft u vragen of opmerkingen over Peppol First? Aarzel niet om ons te contacteren.