Billit: Koppel je bank en automatiseer tijdrovende taken

Administratie afwerken in je vrije tijd? Ben je gek?

Koppel je bank en automatiseer tijdrovende taken

Administratie afwerken in je vrije tijd? Ben je gek?

Koppel je bank en automatiseer tijdrovende taken

Dankzij de koppeling met je bank controleert Billit zelf de betalingsstatus van je inkomende en uitgaande facturen, zo heb je steeds een overzicht van je openstaande facturen. Billit stuurt automatisch herinneringen op basis van vooraf ingestelde templates naar je klanten en je wordt zelf verwittigd wanneer een factuur dreigt te verlopen. Zelf facturen betalen wordt kinderspel dankzij de automatisch gegenereerde betalingsbestanden. En je klanten betalen jouw facturen nog sneller dankzij de QR-codes van Payconiq by Bancontact of Mollie op je facturen. Loopt het toch eens fout? Schakel dan de digitale deurwaarder in en vermijd tijdrovende procedures met advocaten en rechtbanken. Betalen en betaald worden was nog nooit zo makkelijk!

Overzicht automatisering:

Overzicht automatisering:

Billit: Koppel je bank en automatiseer tijdrovende processen

1Koppel je bank zoals jij wil
Importeer je digitale bankafschriften via KBC, Ponto, CodaBox of ons eigen gratis Billbank-systeem.

2Check de betalingsstatus van inkomende én uitgaande facturen
Zelf facturen afpunten met je bankrekeninguittreksels is voorgoed verleden tijd dankzij de automatische betalingscontrole van Billit.

3Billit herinnert jou en je klanten aan openstaande facturen
Stuur je klanten automatisch betalingsherinneringen of in je onbetaalde facturen via Bepaid of Unpaid.

4Betaal sneller dankzij Billpay
Maak betalingsbestanden aan op basis van facturen en verklein de kans op menselijke fouten bij het betalen van facturen.

5Rapporteer en krijg inzicht in je financiële situatie
Op het dashboard krijg je een een overzicht van de financiële situatie van je bedrijf.

Koppel je bank ...

Koppel je bank ...

Billit koppelt met zo goed als alle Belgische banken door het importeren van zogenaamde CODA-bestanden. CODA-bestanden zijn gecodeerde digitale bankafschriften. Er zijn verschillende manieren om CODA-bestanden in Billit te importeren.

Een eerste manier om je digitale bankafschriften in Billit te importeren is via Billbank. Hierbij verleen je aan Billit een mandaat om je digitale bankafschriften op te vragen bij je bank*. Daarna worden je digitale bankafschriften dagelijks in Billit geïmporteerd. Het importeren van je digitale bankafschriften via Billbank is gratis**.

Een tweede manier om je digitale bankafschriften in Billit te importeren is via Codabox. Veel ondernemers hebben hun rekeningen al bij Codabox geregistreerd via hun boekhouder. In dat geval kun je eenvoudig een token aanvragen bij Codabox om je codabestanden in Billit te importeren. Zijn je zakelijke rekeningen nog niet gekend bij Codabox? Neem dan contact op met je boekhouder om het mandaat te ondertekenen waarmee je Codabox toestemming geeft om je digitale bankafschriften op te vragen bij je bank. Aan een registratie bij Codabox is een eenmalige opstartkost en een maandelijkse abonnementsprijs verbonden*.

Heb je een zakelijke rekening bij KBC? Dan kan je de digitale bankafschriften van je KBC-rekeningen gratis in Billit laten importeren via de koppeling met KBC. Let wel, via deze weg kan je enkel de bankafschriften van je KBC-rekeningen importeren. Als je ook nog bij een andere bank rekeningen hebt kan je deze wel nog steeds via een van de andere diensten laten importeren.

Een laatste manier om je bankafschriften in Billit te importeren is via Ponto. In tegenstelling tot de andere methodes werkt Ponto niet met codabestanden, maar volgens de nieuwe PSD2-richtlijnen die het digitaal delen van bankgegevens binnen Europa moeten regelen. Een nieuwe techniek, die als voordeel biedt dat de gegevens van je bankrekeningen zo goed als in realtime in Billit geïmporteerd worden. Voor het gebruik van Ponto betaal je een maandelijkse abonnementskost*.

Koppeling
Hoe snel zie ik de transacties Na verwerking mandaat
door je bank (+/- 5 dagen)**
Na 1 of 2 werkdagen Na verwerking mandaat
door je bank (+/- 5 dagen)**
Na 1 of 2 werkdagen Onmiddellijk
Technologie CODA CODA CODA CODA PSD2
Verleden beschikbaar
Hoe snel operationeel Na verificatie bankrekeningen Na verificatie bankrekeningen Na verificatie bankrekeningen Niet onmiddellijk beschikbaar Onmiddellijk beschikbaar
Kostprijs* Gratis* Gratis* Gratis* Opstartkost + maandelijkse abonnementskost bij CodaBox Maandelijkse abonnementskost bij Ponto

 

(*): Door de vele Billbank-aanvragen hebben we gemerkt dat de verwerkingstijd bij sommige banken momenteel kan oplopen tot meer dan 7 werkdagen.
(**): Opgelet! Mogelijk rekent je bank een meerkost aan in combinatie met sommige bankabonnementen. Voor meer details, gelieve contact op te nemen met je bankverantwoordelijke.

... en automatiseer tijdrovende taken

... en automatiseer tijdrovende taken

Automatische betalingscontrole:
Eenmaal je bankrekeningen zijn gekoppeld en je banktransacties automatisch in Billit geïmporteerd worden gaat Billit zelf op zoek naar welke transactie bij welke factuur hoort. Zo heb je steeds een handig overzicht van de betalingsstatus van je inkomende en uitgaande facturen en zie je in je overzicht hoeveel dagen de betalingstermijn nog bedraagt.

Automatische herinneringen:
Nu Billit de betalingsstatus van je facturen weet kan je ook automatisch herinneringen versturen naar klanten van wie de factuur dreigt te verlopen en zelf herinnerd worden aan openstaande facturen die dringend betaald moeten worden.

Overzicht financiële situatie, rapporten, omzet, rekeningstand

Financieel overzicht op het dashboard:
Op je dashboard krijg je een handig overzicht van de financiële situatie van je bedrijf. Zo zie je in één oogopslag de huidige stand van je gekoppelde bankrekeningen, openstaande inkomende en uitgaande facturen of de inkomsten- en uitgavenstroom van je bedrijf. Nood aan nog meer inzichten? Dan kun je zelf rapporten trekken of allerlei andere financiële gegevens opvragen zoals omzet per klant op basis van de financiële gegevens in Billit.

Online betalen en online betaald worden

Sneller betalen en betaald worden:
Zelf facturen betalen wordt kinderspel dankzij de automatisch gegenereerde betaalbestanden die je zo in je banksoftware kan importeren. Zo vermijd je ook fouten bij het overtypen van betaalgegevens. Ondernemers met een KBC-rekening hebben zelfs nog een streepje voor. Dankzij de koppeling tussen Billit en KBC Touch kunnen ze namelijk openstaande facturen bekijken en betalen vanuit KBC Touch.