Billit verwerft Trusted Fintech-label

Hoe digitaler onze economie wordt, hoe groter het risico dat zich misbruiken kunnen voordoen. Steeds meer bedrijven vallen ten prooi aan hackers. Zeker in de financiële sector is het van het grootste belang dat je kan aantonen dat jouw databases goed beschermd zijn. Financiële gegevens die te grabbel gegooid worden op het net, het is de grootste nachtmerrie van menig bedrijfsleider. Weg vertrouwen, weg geloofwaardigheid.

A. Maar hoe je optimaal te beschermen?
B. Welke stappen neem je het best?
C. Hoe toon je aan de bedrijfswereld dat het goed zit bij jou?

Met Trusted Fintech ontwikkelde B-Hive (een netwerk met participatie van de voornaamste Belgische banken en verzekeringsmaatschappijen, maar ook de Belgische overheid) een apart label. Kan je aantonen dat je nauwgezet vijf stappen gevolgd hebt, dan kan je via het Trusted Fintech-label je geloofwaardigheid en betrouwbaarheid aantonen in de financiële wereld.

Als een van de eerste Belgische bedrijven verwierf Billit onlangs dit label.

Billit is de Belgische marktleider op vlak van e-facturatie. Via het Billit-pakket kunnen ondernemers heel makkelijk digitale facturen uitschrijven en automatisch verder boeken in hun boekhoudpakket. Onlangs lanceerde het bedrijf hiertoe trouwens ook een mobiele app. 

Billit werd doorgelicht op een vijftal domeinen:

1. Cybersecurity Concepts
2. Secure Technology
3. Regulation en Certification
4. Incident en Data Breach Management
5. 360° Third Party Vendor Risk

Billit doorstond de theoretische test met glans. Maar ook in de praktijk, want een aantal hackers probeerden het systeem zonder succes te kraken.

Op die manier toont Billit nogmaals zijn geloofwaardigheid. Niet alleen is het momenteel het meest gebruikte Belgische pakket voor e-facturatie. Het systeem is ook compatibel met de meest courante boekhoudpakketten en bevestigt zichzelf nu dus ook als erg dataveilig.