Aankoopfacturen betalen

Geen probleem!

Aankoopfacturen (uitgaven of inkomende facturen) die je verwerkt hebt op het Billit platform kunnen eenvoudig betaald worden.

Dit kan op 3 manieren: SEPA Betalingsbestanden , Mobiel betalen (QR) of via uw KBC Touch.

Ben je klant bij KBC? Koppel dan uw KBC Touch met je Billit dossier. Je kan heel snel en veilig je aankoopfacturen betalen vanuit je KBC Touch.

Wens je liever mobiel te betalen via je GSM? Selecteer in de lijst uitgaven de te betalen facturen en klik op de knop Betalen. Klik vervolgens op het QR icon in de kolom Acties. Er verschijnt een QR code op je scherm. Deze QR code kan je gebruiken als je mobiele bank app.

 

Betaal uw leverancier met uw gsm of tablet

via de populaire QR code!

kbc qr belfius qr

Wat is de EPC QR Code? 

EPC QR staat voor  European Payments Council Quick Response Code. Het betreft een QR-code (een vierkante, geblokte barcode) die ingescand kan worden met een smartphone. Wanneer je een factuur betaalt aan de hand van een EPC QR Code vermijd je de export/import van betalingsbestanden

Hoeveel facturen kan ik in één actie betalen?

Spijtig genoeg kan je slechts één factuur tegelijkertijd betalen met deze code.

Wat heb je nodig?

Een compatibele mobiele app die de EPC QR Code herkent en kan verwerken. Op dit moment ondersteunen BelfiusBNP ParibasING , KBC en Argenta dit in hun meeste recente apps.

Hoe werkt het?

1. Selecteer de te betalen factuur in de lijst met uitgaven

2. klik op het QR logo

3. Open de compatibele bank app (Belfius, BNP Paribas, ING  , KBC of Argenta) en scan de code

4. Controleer of de bank app alle informatie van de factuur correct heeft overgenomen

5. Klik op betalen

 

 

 

Aankoopfacturen betalen via betalingsbestanden

Hoe genereer ik een betalingsbestand om in mijn home- of selfbanking te importeren?

Om fouten te vermijden bij het overnemen van betalingsgegevens uit Billit, kun je vanuit Billit een betalingsbestand (SEPA-bestand) genereren en exporteren om in je banksoftware te importeren. Om dit te doen selecteer je de facturen die je wil betalen in de lijst bij ‘Uitgaven’ en klik je op ‘Betalen’. (Vergeet niet om eerst je bankrekeningen in te vullen in je bedrijfsfiche, anders kun je in de volgende stap geen bankrekening selecteren)

Facturen betalen met een SEPA-betalingsbestand

 

Op het volgende scherm kun je de gegevens verifiëren. Selecteer je bank om een betalingsbestand te genereren voor jouw bank. Heb je meerdere rekeningen? Vergeet dan zeker niet om de juiste rekening te selecteren alvorens het betalingsbestand te downloaden. Uitleg over hoe je het betalingsbestand kunt importeren in je banksoftware vind je in het blauwe kader. Let erop dat een betalingsbestand in de meeste gevallen slechts 1 dag geldig is. Je importeert je betalingsbestand best meteen nadat je het gedownload hebt in je banksoftware. Bovendien rekenen sommige banken een kost aan per uitvoerdatum. In dat geval kan het ook interessant zijn om alle betalingen op dezelfde uitvoerdatum te laten doorgaan. De betaalstatus van je factuur wordt niet aangepast na het genereren van een betalingsbestand (je factuur is op dat moment immers nog niet betaald). Net zoals bij andere transacties zal de betaalstatus van de factuur pas veranderen nadat de automatische betalingscontrole de transactie van de betaling kan koppelen aan de factuur. Meer info over de automatische betalingscontrole vind je hier.

In de onderstaande tabel vind je terug bij welke banken je een SEPA-betalingsbestand kunt importeren in de online bankomgeving.

Bank Handmatige Betalingsbestanden opladen in de homebank?
AXA NEE
Argenta NEE
Belfius JA
BeoBank JA
BNP Paribas JA (handleiding)
Bpost JA
CBC JA
CPH JA
Crelan JA
Europabank JA
ING JA
Bank J. VanBreda JA
KBC JA (handleiding)
Banca Monte Paschi JA
Nagelmaeckers JA
Rabobank NEE
Recordbank JA
Societe General JA
Triodos Bank JA
VDK bank JA

 

Ben je klant bij Belfius of KBC? Dan kan je ook per factuur een QR-code genereren die je kunt scannen met je banksoftware om je betaling uit te voeren. Klik op het QR-icoontje naast de factuur die je wenst te betalen om de QR-code te genereren.

Betalen in Belfius of KBC homebanking via QR-code

 

Heb je een zakelijke rekening bij KBC? Dan kun je je facturen ook betalen vanuit KBC Touch. Meer info over de koppeling met KBC Touch vind je hier.

 

Verschillende type QR-codes in Billit

Welke types zijn er en hoe worden ze gebruikt in Billit?

 

Een QR-code is een afbeelding die bestaat uit een unieke combinatie van vierkante blokjes. Je kan de QR-code scannen met een QR-code scanner (die tegenwoordig bij zo goed als elke smartphone is ingebouwd in de camrea-functie) en wordt zo doorverwezen naar een bepaalde online locatie (bv een website of betaalpagina). Vandaag de dag worden QR-codes ook gebruikt om door te sturen naar een betaalmethode, of zelfs om alle gegevens voor een betaling door te sturen zonder deze allemaal te hoeven overtypen.

In Billit wordt gebruik gemaakt van de volgende drie soorten QR-codes:

EPC-QR-code: Deze QR-code krijg je te zien als je in het menu 'Uitgaven' één of meerdere facturen selecteert, op 'Betalen' klikt en daarna op het QR-code-icoon klikt. Je kan deze QR-code scannen met je Belfius- of KBC-app om zo de factuur betalen. De QR-code is opgesteld volgens de richtlijnen van de European Payments Council Quick Response Code en kan worden gebruikt om een SEPA-overboeking (SCT) te initiëren. Momenteel ondersteunen helaas enkel KBC en Belfius deze QR-code.

Payconiq: Wanneer je de integratie met Payconiq activeert kun je een Payconiq QR-code op je factuur plaatsen. Je klanten kunnen dan eenvoudig de factuur betalen door de QR-code met de Payconiq by Bancontact-app (of hun eigen bank-app als deze Payconiq by Bancontact geïntegreerd heeft in de app) te scannen. Om deze integratie te kunnen activeren moet je als ondernemer wel klant zijn bij Payconiq. Lees meer

Mollie: Wanneer je de integratie met Mollie activeert kun je een Mollie QR-code op je factuur plaatsen. Je klanten kunnen dan eenvoudig de factuur betalen door met de QR-code te scannen. Daarna komen ze op een betaalpagina terecht waar ze met een betaalmiddel naar keuze je factuur kunnen betalen. De QR-code kan dus niet gescand worden met een bank-app, maar opent een betaalpagina (waarop jouw klant kan kiezen tussen verschillende betaalmiddelen zoals Mastercard, Visa, Bancontact en honderden andere). Om de integratie met Mollie te gebruiken moet je als ondernemer wel klant zijn bij Mollie.Lees meer