Digitaal kasboek

Vul uw kasboek snel en digitaal in!

Een populaire vraag is de mogelijkheid om het kasboek digitaal bij te houden, met Billit kan het!

Om deze feature te activeren ga je naar "Instellingen" - "Algemeen" - klik onderaan op "Toon geavanceerd" - ga naar het blokje met als titel "Beta, deze functionaliteit kan nog wijzigen" - vink "Kasboek" aan - klik onderaan de pagina op "Opslaan".

 kasboek

Van zodra je deze instelling hebt geactiveerd zal je in het menu onder "Uitgaven" een nieuw item "Kasboek" terugvinden. In het submenu "Huidig kasboek" kan je starten met het invullen van het kasboek.

kasboek

Invoeren in het kasboek

Om het kasboek in te vullen vul je het bedrag, positief of negatief, in in het tekstveld onder het desbetreffende BTW-percentage en klik je op "Toevoegen".

Tip: je kan via de "tab"-toets op je toetsenbord snel verspringen tussen de invulvelden, toevoegen kan ook gewoon door op de "enter" toets te drukken. Na het invoegen van een bedrag blijft je cursor actief in dat invulveld, op die manier kan je snel bedragen van hetzelfde BTW-percentage na elkaar invullen.

Als je een bedrag invult hoger dan € 250 dan is het verplicht om het opmerkingsveld in te vullen.

Tip: als je bovenstaande melding te zien krijgt zal je cursor automatisch in het veld "Opmerking" staan, je kan dus onmiddellijk doorgaan met ingeven en opnieuw toevoegen door op "enter" te drukken. Na het invoeren komt ook nu je cursor weer terecht in het invulveld van het bijhorende BTW-percentage

Na het invoeren van een bedrag zie je dit onmiddellijk verschijnen in het onderstaande overzicht. Je kan er ook voor kiezen om ingaves te doen op een andere datum, standaard zal het datumveld ingevuld staan op de dag van vandaag maar dit kan je wijzigen. Door de extra velden rechts bovenaan heb je steeds een goed overzicht op je openstaande kasboek.

kasboek""

Editeren

Na het invoeren van verschillende bedragen kan je deze nog steeds editeren of wissen. Dit doe je door in het overzicht op het potloodje in de laatste kolom te klikken. Hierdoor opent zich een nieuw venster waar je de ingegeven data kan wijzigen of ervoor kiezen om de ingave te wissen.

Afsluiten van het kasboek

Als het kasboek voor uw huidige periode afgesloten mag worden kan dit door bovenaan recht op de knop "Kasboek afsluiten" te klikken. Van zodra je dit doet wordt er een factuur aangemaakt voor de klant "Kasboek". Deze klant wordt automatisch aangemaakt in je profiel.

Proficiat! Deze inkomsten worden samen met de andere facturen verzonden worden naar je boekhouder!