AANMELDEN

Electronisch factureren

Wat is UBL?

UBL staat voor Universal Business Language. Dit is een standaard in XML formaat waar de overheid de voorkeur aan geeft voor digitale facturatie of e-factureren. Het is een bepaalde opmaak die het mogelijk maakt om digitale facturen een stuk makkelijker in te lezen in facturatie- en boekhoudprogramma's. Het bevat alle gegevens om uw administratie compleet te maken, waaronder de naam, het rekeningnummer, het totaalbedrag en het btw-bedrag, maar ook alle individuele orderlijnen.

Waarom is UBL belangrijk?

Het is lastig om op geautomatiseerde wijze gegevens uit een pdf-factuur of poststuk in te lezen in een facturatie- of boekhoudprogramma. Vermits de UBL-factuur alle factuurgegevens digitaal omvat in een gestructureerde manier kan ieder factuurprogramma of boekhoudpakket, dat zich aan de standaard houdt, eenvoudig facturen met een ander programma uitwisselen.

Bij ontvangst van een elektronische factuur kunnen alle gegevens digitaal ingelezen worden. Hierdoor hoeven gegevens niet meer manueel overgenomen te worden.

Billit biedt dit gratis aan

In Billit kunt u heel eenvoudig de elektronische aankoopfactuur in UBL formaat mailen naar uw Billit account. Hierdoor wordt de gehele factuur in één keer met alle orderlijnen ingevoerd in uw Billit account en hoeft u dit dus niet handmatig in te voeren.

Het is in Billit mogelijk om een UBL-bestand van een verkoopfactuur als bijlage automatisch mee te sturen naar uw klanten. Deze optie staat standaard aan. Hierdoor bespaart u niet alleen tijd maar ook uw klanten. Wanneer u het UBL-bestand niet als bijlage meestuurt, heeft dit geen ingrijpende gevolgen voor u.