AANMELDEN
 

Expert/M (Kluwer)

Expert/M steunt E-invoicing met e-fff UBL (Universal Business Language)

Een veel gestelde vraag aan Billit Customer Support is hoe documenten (verkoopfacturen, aankoopfacturen, documenten) verzonden worden naar het Expert/M (Kluwer) dossier van een boekhouder of accountant.

Expert/M (Kluwer) stelt u in staat om de elektronische documenten - die u van Billit ontvangt via BillSync - automatisch op te nemen en te verwerken.

 

 

Werkwijze om elektronische documenten te verwerken in Expert/M (Kluwer)

1. Universal Business Language (UBL) activeren

Na het opstarten van Expert/M Plus moet u eerst de UBL configuratie opstarten voor u gebruik maakt van UBL Import. Dit doet u via Configuratie, Configuratie Kluwer Exchange, Configuratie UBL Import. Dit is enkel nodig de eerste maal dat u de Import UBL opstart.

Controleer zeker dat u Negatieve creditnota’s positief actief heeft staan! Een ander voordeel van de UBL-Import is de creatie van koppelingen. U kunt de koppelingen raadplegen per klant, leverancier en artikel en u kunt ze verwijderen, maar niet wijzigen.

2. Inkomende facturen die u elektronisch van Billit ontvangt, worden bewaart in een vaste map per dossier. 

3. Configureer Beheer gekoppelde documenten

4. Ingave beheer gekoppelde documenten 
We raden de volgende structuur aan :
 
Aankopen: [Map naar keuze]/[Map met BTW nummer en naam]/[Aankoop]
Verkopen: [Map naar keuze]/[Map met BTW nummer en naam]/[Verkoop]
 
Voorbeeld:
 
We raden deze structuur aan omdat de BillSync de e-facturen als UBL bestanden automatisch zal klaarzetten in de betreffende mappen.
 
4. Verwerken van documenten
Van zodra het scherm ingave aankopen of verkopen geopend wordt en er staan UBL bestanden klaar in de gekoppelde folders, dan zal het volgende icoontje oplichten:
 
Wanneer je op dat icoontje klikt toont Expert/M de UBL bestanden in de ingestelde mappen. Dubbelklikken op een UBL bestand zal het bestand inlezen een klaarzetten om gecontroleerd te worden.
Als de klant nog niet bestaat moet deze eerst aangemaakt worden. Nadat de klant aangemaakt is moet er nogmaals gedubbelklikt worden op het UBL bestand.

 

Werkwijze om klanten & leveranciers te exporteren uit Expert/M (Kluwer)

1. Klik op Ingave > Basisgegevens > Leveranciers > selecteer alles > rechtermuisknop > Gegevens exporteren > Microsoft Excel Werkblad.
2. Navigeer in Billit naar Leveranciers > exporteer de leveranciers > vervolledig in Excel de lijst met leveranciers op basis van de export > Importeer de Leveranciers.

Weet dat de Billit support graag helpt bij de opstart