Hoe UBL bestanden van Bouwsoft importeren?

Bouwsoft & Billit regelen het voor u!

 In de huidige versie vande koppeling worden particuliere klanten in Billit aangemaakt als N/A. We ontvingen massaal de vraag om hier de contactgegevens van de particuliere klant voor te gebruiken. Bouwsoft is hiervan op de hoogte en ze verwachten snel een update. Voor verdere vragen, aarzel niet om contact op te nemen met Bouwsoft via het nummer 050 / 45 40 80

bouwsoft billit ubl' title=

 Gebruik je Bouwsoft in combinatie met Billit? Maak gebruik van onze Connect licentie.

Digitaliseren! Meer en meer worden facturen digitaal verstuurd naar de klant en de boekhouder. Het tijdperk waar we onze verkoopfacturen op de post doen of op het einde van de maand met de schoendoos of curverbox naar de boekhouder brengen is verleden tijd. Tegenwoordig kunnen we facturen digitaal gaan afleveren bij verschillende platformen/personen. Uiteraard is de UBL (Universal Business Language) voorhanden in uw Bouwsoft pakket. Via de UBL export kunnen jullie op eenvoudige manier verkoopfacturen delen met Billit.

 

Roadmap

Op heden bestaat de koppeling tussen Billit en Bouwsoft uit de uitwisseling van verkoopfacturen.
In een 2de fase zullen ook de aankoopfacturen doorstroming krijgen van Billit naar Bouwsoft.
In een 3de fase zullen ook de betalingen doorstroming krijgen van Billit naar Bouwsoft.

Hoe koppel ik Bouwsoft met Billit?

Ga in Bouwsoft naar het menu 'Financieel' --> 'Boekhouding' --> 'Billit'.

Druk op de knop 'Koppelen' om de uitwisseling op te zetten.

Op de volgende webpagina log je in met je Billit account en druk je op 'verbinden met Bouwsoft'.

Indien alles correct werd ingevuld krijgen we de volgende pagina:

Om verkoopfacturen te verzenden naar Billit volstaat het een selectie van de gewenste facturen te maken en vervolgens rechts te klikken en te kiezen voor 'Selectie Verzenden naar Billit'.

Bevestig vervolgens de verzending:

Een voortgangsbalk zal verschijnen onderaan het overzichtsscherm van de facturen. Deze facturen komen vervolgens automatisch terecht in de controle van de snelle invoer van je Bilit applicatie.

 

  TIP: Iedere factuur dient manueel goedgekeurd te worden in Snelle invoer. Vele ondernemers wensen deze stap over te slaan. Ze wensen de facturen van Bouwsoft onmiddellijk in de inkomsten lijst  te zien verschijnen. Bespaar jezelf vele manuele acties en activeer de optie UBL automatisch verwerken in Snelle invoer via Instellingen > Toon geavanceerd > UBL automatisch verwerken in Snelle invoer .
  U hebt zonet uw eerste e-facturen uit Bouwsoft geïmporteerd en deze kunnen nu door de automatische betalingscontrole nagekeken worden!
Heeft u vragen over deze integratie? Aarzel niet om de meest recente versie van de bouwsoft handleiding te raadplegen of om contact op te nemen met uw contact persoon bij Bouwsoft, zij helpen u graag verder!