Payconiq & Billit

Verrassend eenvoudig en snel mobiel betaald worden

Enkel beschikbaar voor Payconiq-klanten. Betaal enkel een kost per transactie en geen abonnementskosten. Indien u in uw onderneming nog geen Payconiq-betalingen kan aanvaarden, neem dan onmiddellijk contact op met Payconiq via prospects@bancontactpayconiq.com.

Als het betalen van facturen en rekeningen ingewikkeld en tijdrovend is, durven klanten het wel eens uit te stellen. Maar met de Payconiq by Bancontact-app op hun smartphone of tablet is het een eenvoudige, snelle én veilige klus.

Verhoog het betaalgemak voor uw klanten en voeg een Payconiq QR-code toe aan uw facturen. De betaalgegevens worden meteen herkend en uw klanten dienen enkel de betaling te bevestigen met hun pincode in de Payconiq by Bancontact-app. Lees er hieronder alles over.

Vlotte betaling via payconiq

Vlotte betaling

Uw klanten hebben enkel de Payconiq by Bancontact-app op hun smartphone nodig. Zelf werkt u gewoon vanuit Billit. U kunt alle transacties live volgen vanuit Billit.

Geen vaste kosten

Geen vaste kosten

Voor Payconiq hoeft u niet extra te investeren. Er zijn ook geen abonnementskosten, de enige kost is die per transactie: 20 cent.

100% zeker van uw transactie

100% zeker van uw transactie

Payconiq is 100% veilig: als handelaar weet u bij elke transactie meteen of deze geslaagd is. Veilig én handig dus.


Hoe betalen uw klanten uw factuur sneller? Via de QR-code!

Uw klanten ontvangen een factuur van u met een QR-code. Met de Payconiq by Bancontact-app is die verrassend eenvoudig betaald! Dit filmpje toont stap voor stap hoe het in zijn werk gaat.


Hoe activeren in Billit?

Iedere Payconiq-klant kan gratis gebruik maken van het partnership tussen Payconiq & Billit. U kan deze koppeling gratis activeren via Instellingen > Integraties > Payconiq. Bewaar de API-Key die u van het Payconiq-team hebt ontvangen in Billit. Deze unieke code heeft Billit nodig om de juiste QR-codes te genereren op uw facturen. Indien u nog niet over een Payconiq API-key beschikt, neem dan onmiddellijk contact op met het Payconiq-team via prospects@bancontactpayconiq.com of +3227930143

/media/1588/billit-bancontactbypayconiqnotconnected.png

Na succesvol activeren van de API-key is de integratie tussen Payconiq & Billit actief.

payconiq qr op factuur

Iedere nieuwe factuur die je vanaf dat moment aanmaakt, zal automatisch een Payconiq QR-code bevatten. Uw klanten kunnen vanaf dan uw facturen eenvoudig betalen vanop hun gsm met de gratis Payconiq by Bancontact-app.

/media/1590/billit-bancontactbypayconiqinvoice.png

Zodra een klant betaald heeft via Payconiq, zal er een melding komen in de log van de factuur en zal Billit je een mail sturen met de melding dat deze factuur betaald is.

De factuur krijgt op dat moment ook automatisch de juiste status, hierdoor bent u steeds op de hoogte van de status van uw inkomsten. Zodra de transactie zichtbaar is in de rubriek Bank zal deze automatisch gekoppeld worden aan de juiste factuur.

Proficiat! Payconiq is geactiveerd! Laat je ons weten wat je ervan vindt op onze Facebook of Linkedin pagina?

FAQ

Ik zie de QR-code niet verschijnen op mijn facturen nadat ik de koppeling heb geactiveerd?
Controleer via Instellingen > Huisstijl > Factuur > Beheer of de unieke sleutel $Order.PaymentQR$ beschikbaar is in de opmaak van je factuurlay-out. De locatie van deze sleutel bepaalt waar de QR-code getoond zal worden op je factuur.
Kan mijn klant met de Payconiq by Bancontact-app voor elk bedrag betalingen doen of ontvangen?
Voor mobiele betalingen via een QR-code met de Payconiq by Bancontact-app gelden verschillende limieten. Heeft uw klant een bankrekening bij AXA, Belfius, BNPPF, ING, KBC, CBC of KBC Brussels en is deze aan de app gekoppeld? Dan bepaalt de bank de betalingslimieten. Consulteer hiervoor de algemene voorwaarden van uw bank. Heeft uw klant een bankkaart van een andere bank aan de app gekoppeld, dan geldt er een betalingslimiet van €500 per dag Meer informatie.