AANMELDEN

Payconiq by Bancontact & Billit

Verrassend eenvoudig en snel mobiel betaald worden

Opgelet! Je kan Payconiq by Bancontact enkel gebruiken om je particuliere klanten online te laten betalen. Het is NIET beschikbaar in een B2B context.
Enkel beschikbaar voor Payconiq by Bancontact klanten. Je hebt een betalend abonnement nodig bij Payconiq by Bancontact. Indien u nog niet over een Payconiq API key beschikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw contact persoon bij Payconiq by Bancontact via info@payconiq.be of +3227930143 
Met Payconiq kunnen uw klanten via hun smartphone betalen. Vlot en veilig, ook voor u als handelaar. Lees er hieronder alles over.

 

Vlotte betaling via payconiq

Vlotte betaling

Uw klanten hebben enkel de Payconiq by Bancontact-app op hun smartphone nodig. Zelf werkt u gewoon vanuit Billit. U kunt alle transacties live volgen vanuit Billit.

Geen vaste kosten

Geen vaste kosten

Voor Payconiq by Bancontact hoeft u niet extra te investeren. Er zijn ook geen abonnementskosten, de enige kost is die per transactie: 20 cent voor een online betaling. 

100% zeker van uw transactie

100% zeker van uw transactie

Payconiq by Bancontact is 100% veilig: als handelaar weet u bij elke transactie meteen of deze geslaagd is. U heeft ook geen contant geld meer nodig in uw kassa. ‘s Avonds langs de bank hoeft niet meer. Veilig én handig dus.


Hoe betalen uw klanten uw factuur sneller? Via de QR code!

Uw klanten ontvangen een factuur van u met een QR-code met het Bancontact of Payconiq-logo ernaast. Met de Payconiq by Bancontact-app is het verrassend eenvoudig betaald! Dit filmpje toont stap voor stap hoe het in zijn werk gaat.


Hoe activeren in Billit?

Iedere Payconiq by Bancontact klant kan gratis gebruik maken van het partnership tussen Payconiq by Bancontact & Billit. U kan deze koppeling gratis activeren via Instellingen > Integraties Payconiq by Bancontact. Bewaar de API Key die u van het Payconiq by Bancontact team hebt ontvangen in Billit. Deze unieke code heeft Billit nodig om de juiste QR codes te genereren op uw facturen. Indien u nog niet over een Payconiq API key beschikt, neem dan onmiddellijk contact op met uw contact persoon bij Payconiq by Bancontact via info@payconiq.be of +3227930143

/media/1588/billit-bancontactbypayconiqnotconnected.png

Na succesvol activeren van de API key is de integratie tussen Payconiq by Bancontact & Billit actief.

/media/1587/billit-bancontactbypayconiqintegraties.png

Iedere nieuwe factuur die je vanaf dat moment aanmaakt, zal automatisch een Payconiq by Bancontact QR code ontvangen. Uw klanten kunnen vanaf vandaag uw facturen eenvoudig betalen vanop hun gsm met de gratis Payconiq by Bancontact app.

/media/1590/billit-bancontactbypayconiqinvoice.png

Zodra een klant betaald heeft via Payconiq by Bancontact, zal er onmiddellijk een melding komen in de log van de factuur en zal Billit je een mail sturen met de melding dat deze factuur betaalt is, de factuur krijgt op dat moment ook automatisch de juiste status, hierdoor bent u steeds op de hoogte van de status van uw inkomsten. Zodra de transactie zichtbaar is in de rubriek Bank zal deze automatisch gekoppeld worden aan de juiste factuur.

Proficiat! Payconiq by Bancontact is geactiveerd! Laat je ons weten wat je ervan vind op onze Facebook of Linkedin pagina?.

FAQ

Ik zie de QR code niet verschijnen op mijn facturen nadar ik de koppeling heb geactiveerd?

Controleer via Instellingen > Huisstijl > Factuur > Beheer of de unieke sleutel $Order.PaymentQR$ beschikbaar is in de opmaak van je factuur lay-out. De locatie van deze sleutel bepaalt waar de QR code getoond zal worden op je factuur. 

Kan ik met de app voor elk bedrag betalingen doen of ontvangen? Voor mobiele (via QR-code) en contactloze betalingen met de Payconiq by Bancontact-app gelden verschillende limieten. Voor een mobiele betaling via het scannen van een Payconiq QR-code en hebt u een bankrekening bij Belfius, ING, KBC, CBC of KBC Brussels? Dan bepaalt uw bank de betalingslimieten. Consulteer hiervoor de algemene voorwaarden van uw bank. Bent u klant bij een andere bank, dan geldt er een betalingslimiet van €150 per week. Meer informatie.