Registerboek

Garagisten dienen een register bij te houden van alle auto’s die in de garage staan. Deze functie is nu ook mogelijk binnen Billit. Het registerboek kan al functioneel gebruikt worden maar kan nog wijzigen.

Activeer deze feature binnen Billit via ‘Instellingen’ ‘Toon geavanceerd’ ‘Beta’ ‘Registerboek’ aanvinken en onderaan ‘opslaan’.

Om het register te raadplegen, klik je links in de tabbladen bij ‘Registerboek’. Daar zie je een overzicht van alle auto’s die ooit binnen in de garage aanwezig waren. Je ziet nummer, nummerplaat, reden, datum en eventueel omschrijving en notitie. 

Wil je een registratie maken van een nieuwe auto dan dien je volgende gegevens in te vullen:

  • 1. Vul de nummerplaat in of chassisnummer indien nummerplaat ontbreekt
  • 2. Geef een reden: onderhoud, bestek, herstelling onder garantie, verkoop voor eigen rekening
  • 3. Voeg een omschrijving toe (bijvoorbeeld: Peugeot blauw met zwarte sticker op achterruit)
  • 4. Voeg eventueel een notitie toe (bijvoorbeeld: winterbanden bewaard in garage)

 

Klik op ‘toevoegen’. De datum en het uur van inchecken verschijnt automatisch in het overzicht. Eens de auto uit de garage gaat dan kan je klikken op ‘Wagen uit’ en dan verschijnt ook de datum en het uur van uitchecken. 

Wil je de nummering van de auto’s aanpassen dan kan dit bij het tabblad ‘Instellingen’ ‘Algemeen’ ‘Nummering’ ‘Volgende sequentie registerboek’. Vergeet niet op ‘opslaan’ te klikken onderaan.

Populaire vragen aan onze klantendienst

Kan ik zelf redenen aanmaken? Nee, enkel de dropdown momenteel maar er kan gespecifieerd worden in notitie veld. Welke redenen zouden er nog toegevoegd moeten worden? Deze mag je via meld een probleem/stel een vraag meedelen, dan passen we dit asap aan indien nodig.

Kan ik zelf de datum bepalen? Nee, mocht dit mogelijk zijn dan zou dit een illegaal registerboek zijn (dat willen we uiteraard niet).

Kan ik de lijnen nadien nog wijzigen indien ze iets verkeerd hebben genoteerd, of verwijderen? Nee, mocht dit mogelijk zijn dan zou dit een illegaal registerboek zijn (dat willen we uiteraard niet).