6% btw-attesten

Hoe koppel ik een 6% btw-attest aan een factuur?

Er zijn 2 manieren waarop je in Billit een 6% btw-attest aan een factuur kunt toevoegen.

1. Een niet-ingevuld 6% btw-attest meesturen als bijlage met je factuur.

Om deze methode te gebruiken maak je een nieuwe factuurlay-outtemplate aan met de naam 6% btw. Aan de template voeg je het 6% btw-attest toe als bijlage. Wanneer je deze template selecteert bij het aanmaken van een factuur, zal de bijlage telkens aan de factuur toegevoegd worden.

Stap 1: Navigeer naar Instellingen > Huisstijl > Factuur > Editeer
Stap 2: Klik op Toevoegen.
Stap 3: Wijzig de naam naar 6% BTW.
Stap 4: Klik op Bestand kiezen naast Attachment en selecteer het 6% BTW attest dat je wil koppelen op je computer
Stap 5: Klik op Opslaan en terug onderaan de pagina.

Meer info over het aanmaken van lay-outtemplates vind je hier.

2. Een vooraf met de gegevens van je klant ingevuld 6% btw-attest meesturen met je factuur

Via deze methode vult Billit zelf de gegevens van je klant al in op het 6% btw-attest. Op deze manier zit het 6% btw-attest in je factuur verwerkt en wordt het niet als aparte bijlage mee verstuurd. Net zoals in methode 1 moet je hiervoor een nieuwe lay-outtemplate aanmaken met als naam 6% btw-attest. In deze template voegen we geen bijlage toe, maar een stukje code dat automatisch de klantgegevens invult en het attest toevoegt aan je factuur. Wanneer je deze template selecteert bij het aanmaken van een factuur, zal het ingevuld 6% btw-attest steeds onderaan je factuur toegevoegd worden.

Stap 1: Navigeer naar Instellingen > Huisstijl > Factuur > Editeer
Stap 2: Klik op Toevoegen.
Stap 3: Wijzig de naam naar 6% BTW.
Stap 4: Klik op de knop broncode
Stap 5: Download dit voorbeeld bestand
Stap 6: Kopieer de inhoud van dit bestand onderaan de broncode van uw factuur
Stap 7: Klik op Opslaan en terug onderaan de pagina.

Meer info over het aanmaken van lay-outtemplates vind je hier.

Mijn klant bezorgt me een getekend attest terug, wat nu?

Bewaar het getekende document als document in Billit. Dit heeft als voordeel dat het automatisch gedeeld wordt met je boekhouder.