Op deze sectie van de Billit-website vind je handleidingen en informatie over alle functies in Billit. Je kan help-artikelen vinden via de zoekfunctie of via de menu-structuur links.
search

Tabblad 'Bank'

In dit tabblad kan je bankrekeningen invoeren die je wilt koppelen aan Billit. Door deze koppeling beschikt Billit over actuele financiële informatie die de trigger vormt om herinneringen te versturen, maar ook de basis vormt van het financieel overzicht op het dashboard.

• Koppel je bankrekening(en) via Billbank KBC (CODA - gratis)
    Down

Opgelet!

Deze pagina gaat over het koppelen van een KBC-bankrekening aan Billit, ben je op zoek naar info over de integratie waardoor je in KBC Touch facturen kan bekijken en betalen, ga dan naar het help-artikel over de koppeling tussen Billit en KBC Touch. Heb je de koppeling om je facturen te bekijken en betalen in KBC Touch al gelegd? Dan heb je ook de koppeling om je banktransacties te importeren mee-geactiveerd.

• Stap 1: Voer je bankrekeningnummer in

Opgelet: indien je de gratis digitale Billbank-koppeling (zie bovenaan deze pagina) al hebt gelegd voor deze bankrekening moet je deze stap niet herhalen.

Je kan het profiel van je onderneming openen door linksboven in Billit op 'Mijn bedrijf' te klikken. Klik daarna in je bedrijfsprofiel op het tabblad 'Bank' en klik op 'Toevoegen' om een rekeningnummer toe te voegen. Vergeet niet op 'Opslaan' te klikken na het ingeven van je bankrekeningnummer.

• Stap 2: Verifieer je bankrekening

Opgelet: indien je deze bankrekening al geverifieerd hebt bij het koppelen via de gratis digitale Billbank-koppeling moet je deze stap niet meer herhalen.

In de kolom 'CODA' kan je nu op 'Verbinden met KBC' klikken om je bankrekening via Billbank/KBC te koppelen. Hierdoor zal een pop-up tevoorschijn komen met de vraag om € 0,01 over te maken aan Billit met als mededeling een unieke code. Deze verificatie zorgt (in combinatie met de volgende stap) voor een tweezijdig controlesysteem, zodat we zeker zijn dat je zelf toestemming hebt gegeven om je banktransacties naar Billit te sturen en niemand anders aan je banktransacties kan komen. Let erop dat je de betaling uitvoert vanaf de rekening die je wil verifiëren.

• Stap 3: Geef toestemming in KBC Touch om je banktransacties met Billit te delen

1: Meld je aan in KBC Touch en klik rechtsboven op je naam om de profielpagina weer te geven. Op de volgende pagina klik je op 'Instellingen'.

Coda Koppeling Nl 1 01

2: Op het instellingen-tabblad klik je op 'Koppelen met'.

Coda Koppeling Nl 2 01

3: Selecteer de rekening(en) die je wil koppelen, en selecteer Billit in het dropdownmenu bij ‘Koppeling met:’. Daarna klik je onderaan op 'koppelen'.

Coda Koppeling Nl 3 01

Had je de toestemming in KBC Touch al gegeven om CODA-bestanden door te sturen naar Billit (stap 3) alvorens je de KBC-rekening in Billit hebt geverifieerd? Dan verschijnt bij het openen van Billit een melding bovenaan je scherm met de vraag om je rekening te verifiëren. Klik op 'oplossen' om de unieke code te genereren en je rekening te verifiëren door € 0,01 over te maken aan Billit. (zie stap 2)

Wanneer de koppeling gemaakt is, zullen de eerste CODA-bestanden binnen 24 uur na de eerstvolgende activiteit op de rekening geïmporteerd worden in Billit.