Snelle invoer

Kosten of aankoopfacturen laten goedkeuren

Wanneer meerdere mensen binnen je bedrijf een uitgave moeten goedkeuren kun je ook de optie ‘Kosten goedkeuren’ inschakelen. Nadat je deze optie hebt ingeschakeld krijgen de aangeduide gebruikers een e-mail met de vraag om deze aankoopfactuur goed te keuren. De gebruiker kan de facturen die hij moet goedkeuren ook terugvinden in het submenu ‘Goedkeuren’ onder het menu ‘Uitgaven’. Naast goed- of afkeuren kunnen deze personen ook nog een opmerking toevoegen die dan in het veld ‘Interne opmerking’ zal worden ingevuld.

Let op: enkel geregistreerde gebruikers kunnen een factuur goedkeuren. Elke aangemaakte gebruiker kost € 5 per maand.

Om de optie ‘Geavanceerd goedkeuren’ in te schakelen ga je naar het menu ‘Instellingen’. Klik onder het kader ‘Algemeen’ op ‘Toon geavanceerd’ en scroll naar beneden tot je het vak ‘Bèta’ ziet staan. Daar vink je naast het item ‘Goedkeuren kosten’ de checkbox aan.

Kosten goedkeuren

Nadat je de optie hebt ingeschakeld zal bij het invoeren van een factuur via ‘Snelle invoer’ een extra lijn verschijnen per gebruiker van jouw onderneming. Vink de checkbox aan om de gebruiker de uitgave te laten goedkeuren.

Kosten goedkeuren

Eenmaal de optie is ingeschakeld zie je in het overzicht van je uitgaven nu een extra kolom verschijnen met de naam ‘Goedgekeurd’. Hier zal staan of de factuur nog moet worden goedgekeurd (met een zandloper), goedgekeurd werd (groen vinkje) of niet werd goedgekeurd (rood kruisje). Ook als een factuur niet werd goedgekeurd kun je ze nog steeds betalen of naar je boekhouder versturen. De goedkeuring is dus niet noodzakelijk om je factuur te kunnen verwerken.