Nummering van facturen

Hoe stel ik de nummering van mijn facturen, offertes, ... in?

De nummering van je facturen kun je instellen door het volgende nummer in te vullen in het vak ‘Nummering’ in het menu ‘Instellingen’ naast het desbetreffende document.

Nummering van documenten aanpassen

 

De nummering start standaard bij 1. Om de nummering aan te passen vul je bij het betreffende document het eerstvolgende nummer dat je wil gebruiken in. Vergeet niet onderaan op 'Opslaan' te klikken na het instellen van een nummering.

Veel bedrijven willen graag dat hun factuurnummers beginnen met het jaartal. Billit detecteert automatisch het jaartal in je sequentie, en past dit aan wanneer het jaar verandert. Vul je als eerste sequentie bijvoorbeeld 2020-01 in dan zal op 1 januari 2021 de 2020 in je nummering vervangen worden door 2021.

Heb je een factuur met een fout factuurnummer verstuurd naar een klant? Dan kun je ofwel een creditnota aanmaken voor elke foute factuur en vervolgens een nieuwe sturen, of je kunt de foutieve facturen dupliceren, de instellingen aanpassen zodat de nummering opnieuw klopt en nadien de gedupliceerde facturen opnieuw creëren en versturen.