Hoe klanten & leveranciers exporteren uit Expert-M via XML?

Goed begonnen is half gewonnen!

Billit herkent de export vanuit Expert-M zonder dat er aanpassingen gemaakt moeten worden aan het export bestand van Expert-M. Volg de onderstaande procedure voor zowel klanten als leveranciers om snel en eenvoudig klanten en leveranciers vanuit Expert-M naar Billit over te zetten.

Stap 1: Ga in een openstaand willekeurig dossier en kies in het menu 'Ingave' > 'Leveranciers' > 'Grootboekrekeningen - uitgebreid'.

Stap 2: Klik op Exporteren naar XML import bestand.

Opgelet: U kan op 2 manieren een XML bestand exporteren. Gebruik enkel de exportfunctie aangegeven in screenshot. De andere exportfunctie zal niet werken.

Stap 3: Expert-M zal nu een XML bestand opslaan in de door u gekozen locatie.

Hoe importeren in Billit via XML?

Laad het geëxporteerde XML bestand op in Billit door uw Accountant admin scherm te openen > klik op het juist dossier > Import.

import xpert-m

Wat als er reeds klanten en leveranciers aanwezig zijn?

Billit tracht bij het importeren eerst te zoeken of de klant reeds bestaat via onderstaande aantal zoekparameters.

Stap 1: Is er een klant is met hetzelfde BTW nummer? Indien de klant geen BTW nummer heeft, zie Stap 2.

Stap 2: Is er een klant met hetzelfde emailadres? Is er een klant met hetzelfde nummer, zie Stap 3.

Stap 3: Indien Billit een match heeft gevonden zal Billit enkel de velden aanvullen die nog niet ingevuld zijn en zal dus niets overschrijven.