Wij controleren automatisch of uw facturen (aankoop & verkoop) correct betaald zijn.

Met de automatische betalingscontrole wint u veel tijd!

Billit controleert voor u of uw facturen betaald zijn. U hoeft dus niet langer manueel uw bankrekeningen te controleren en alle onbetaalde facturen te overlopen. U hoeft de verrichtingen niet meer te controleren op basis van uw papieren afschriften. Met het gecodeerde rekeningafschrift kunt u uw ontvangsten en uitgaven volautomatisch in Billit verwerken.

Voordelen?

1) Het dashboard toont u het beschikbare bedrag op uw zichtrekening(en) en de historiek van uw zichtrekeningen.
2) Klik op Bank en alle banktransacties zijn automatisch beschikbaar en doorzoekbaar.
3) Banktransacties worden op basis van gestructureerde mededeling(OGM), factuurnummer(s) in het bericht en andere parameters automatische gekoppeld aan de juiste inkomsten of uitgaven.
4) Facturen worden automatisch op betaald geplaatst en ontvangen een stempel.

Bank

In het overzicht van de betalingen komen alle verrichtingen van de gekoppelde rekeningen. Billit koppelt automatisch de juiste factuur aan de transactie aan de hand van de gestructureerde mededeling, berichten, naam, referentie en/of het bedrag.

Bank transacties worden automatisch gekoppeld aan de facturen, tenzij er geen match gevonden is door ons systeem.

Vaak gestelde vragen

Hoe transacties manueel koppelen met de juiste factuur of facturen?

Bank transacties waar een rood kruisje voor staat kon niet automatisch gekoppeld worden met één of meerdere facturen. Gelieve op de transactie te klikken en vervolgens de juiste factuur te assigneren in het detail scherm van de bank transactie.

Dashboard

Op het dashboard staat een grafiek die de huidige stand en historiek toont van de beschikbare rekeningen. Met de automatische betalingscontrole krijgt u een mooi overzicht van de betaalde en onbetaalde facturen in uw overzicht

Bestempel betaalde facturen

Aan- en verkoopfacturen die reeds betaald zijn, krijgen in de PDF versie ook een rode stempel (Betaald) en je ziet de gekoppelde betaling op het detail scherm van de factuur.

.

Wat is CODA?

Het gaat om een dagelijks beschikbaar elektronisch bestand (CODA) met daarin de saldi en de verrichtingen van een gegeven dag die verbonden zijn aan uw zicht-, spaar- of termijnrekeningen. Uw boekhoudprogramma kan elke verrichting in het elektronische bestand herkennen en ze aan de hand van unieke codes boeken. U kan deze bestanden manueel opladen, maar het is veel interessanter om deze automatisch te ontvangen.

Hoe betalingscontrole automatiseren?

Uw betalingen en ontvangsten kunnen ook automatisch opgehaald worden. In Billit gaat u naar Betalingen > Automatiseer > Token aanvragenVia mail zal u een token ontvangen, deze token dient u in Billit te bewaren. Hierna is de automatische koppeling actief.

Mijn bankkoppeling is actief, maar ik zie geen transacties?

Indien u merkt dat er na enkele dagen nog steeds geen bank transacties zichtbaar zijn, raden we aan om contact op te nemen met uw Boekhouder of Codabox. Vermoedelijk is uw mandaat nog niet bij de bank aangekomen.

Hoe voeg ik meerdere rekeningen toe aan de automatische betalingscontrole ?

Billit verwerkt de CODA bestanden die we ontvangen van uw bank via onze partner CodaBox, alle transacties van verschillende rekeningen dienen aanwezig te zijn in de CODA bestanden die we ontvangen. Ontbreken er rekeningen? Gelieve onmiddellijk contact op te nemen met uw boekhouder of contact persoon bij Codabox.

Voor meer informatie neem contact op met ons via de pagina: contacteer ons.

Bank Koppelingen

Banktransacties, CODA, Pain betalingsopdrachten, CodaBox & Mollie

Bank Handmatige (CSV/Excel) bestanden downloaden van de homebank en importeren in Billit? Handmatig CODA bestanden downloaden van de homebank en importeren in Billit? Handmatige Betalingsbestanden opladen in de homebank? Automatische koppeling via CodaBox? Automatische betalingen via Mollie?
AXA JA JA NEE
JA JA
Argenta JA NEE NEE NEE JA
Belfius JA JA
Zelfstandige activiteit,
Rekeningen, Afschriften en CODA downloaden
JA
Zelfstandige activiteit, Verrichtingen en Bestanden opladen
JA JA
BeoBank JA JA JA JA JA
BNP Paribas JA JA JA JA JA
Bpost JA JA JA JA JA
CBC JA JA JA JA JA
CPH JA JA JA JA JA
Crelan JA JA NEE JA JA
Europabank JA JA JA JA JA
ING JA JA JA JA JA
Bank J. VanBreda JA JA JA JA JA
KBC JA JA JA (handleiding) JA JA
Banca Monte Paschi JA JA JA JA JA
Nagelmaeckers JA JA JA JA JA
Rabobank JA NEE NEE NEE JA
Recordbank JA JA JA JA JA
Societe General JA JA JA JA JA
Triodos Bank JA JA JA JA JA
VDK bank JA JA JA JA JA

Wens je via CSV je bank transacties te importeren? Download hier een voorbeeld. Open het CSV bestand in Excel en kopieer de banktransacties in de tabel in het voorbeeld. Wijzig de structuur van de tabel niet. Nadien kan je het CSV bestand opladen via de CODA knop in het menu Bank

Hoe importeren?

1) download de CSV van uw bank en open het in Excel
2) download het voorbeeld CSV bestand van de website van Billit en open het in Excel
3) wijzig de structuur van de tabel in het voorbeeld CSV bestand van Billit niet, maar vervolledig de rijen met de gegevens van het CSV bestand van uw bank
4) wanneer alle transacties uit CSV (bank) zijn gekopieerd in de CSV(Billit), kan u deze importeren via Bank > Coda

(*) Iedere bank is zelf verantwoordelijk voor hun eigen dienstverlening, indien bovenstaande informatie niet in lijn ligt met de werkelijkheid. Corrigeer ons op support@billit.be

Facturen betalen? Overtypen is niet nodig!

Betalingsbestanden verkleinen de kans op fouten die bij manuele ingave kunnen optreden en ze besparen ondernemers veel tijd!

sepa

Betaalt u regelmatig verschillende leveranciers van uw zakelijke rekening? Met de Europese Verzamelbetaling van Billit bespaart u tijd. U regelt alles in één opdracht via internetbankieren. Handig!

Met een elektronische overschrijving hebt u snel het bewijs dat uw betaling veilig is uitgevoerd. Handig voor al uw betalingen.
Geselecteerde aankoopfacturen kunnen worden betaald a.d.h.v. één verzamelbetaling (betalingsbestand). Overtypen is dus niet nodig.- een droom!

1. Indien u één of meerdere aankoopfacturen selecteert en klikt op de oranje knop 'Betalen', krijgt u een overzicht van de betalingen.
2. Het betaalbestand kunt u downloaden door op de oranje knop 'Betalen' te drukken.
3. Het betaalbestand kunt u aanbieden aan uw HomeBanking.
4. Log in bij uw HomeBanking en laad het bestand op dat u zojuist heeft geëxporteerd.

Nadat het bestand is opgeladen zal de bank u, ter controle, een overzicht geven van de transacties. Na bevestiging zullen de betalingen door de bank worden uitgevoerd of worden ingepland.

Let op! Iedere bank werkt anders. Mocht u twijfelen, raden we u aan om contact op te nemen met uw bank.

Welk formaat heeft dit bestand?
De SEPA-standaarden (Single Euro Payments Area – Gemeenschappelijk eurobetalingsgebied) worden op een eenvormige manier gebruikt in meer dan 30 landen voor betalingen in euro. Ze maken het mogelijk om betalingen in die landen vlotter en doeltreffender te laten verlopen. (http://www.sepabelgium.be/ & https://www.febelfin.be/sites/default/files/Payments/Standard-XML-SDD-Initiation-%20v2c-NL.pdf)

Mijn bank vraagt meer informatie?
Billit genereert een XML bericht voor overschrijvingsopdrachten, namelijk het Customer credit Transfer Initiation UNIFI (ISO 20022). Pain.001.001.03

Hoe importeer ik dit bestand in pc banking of HomeBanking ?
De meeste banken ondersteunen SEPA import in hun professionele diensten. Iedere bank is uniek, daarom raden we je aan om raad te vragen aan uw bankier met de vraag: "hoe kan ik SEPA betalingsopdrachten importeren in mijn HomeBanking ?"

Gelieve rekening te houden met volgende puntjes na het aanmaken van het betalingsbestand:
1. Na het downloaden dient u de bestanden meteen te uploaden naar uw bank. Indien u een dag wacht, zal uw bank het bestand mogelijks weigeren
2. De betaald statussen van de facturen worden niet aangepast na het genereren van het betalingsbestand. Dit gebeurt pas automatisch nadat de transacties zichbaar zijn op het scherm betalingen.
3. Het betalingsbestand zal enkel werken vanuit uw rekening.
4. Het te betalen bedrag houdt rekening met het totaal van de factuur minus de gekoppelde creditnota's. Er wordt geen rekening gehouden met eventueel reeds betaalde bedragen.
5. Controleer of de betalingsreferentie correct is.
6. Sommige banken rekenen een extra kost aan per uitvoerdatum. Indien dit het geval is kan het voordeliger zijn alle kosten op dezelfde dag te laten betalen.

Facturen sneller betaald

met een betaallink

Herken je dat? Steeds als je een factuur verstuurt naar je klanten, blijf je maar wachten op de betaling. Je belt en mailt klanten regelmatig om erachter te komen of het bedrag al is overgeboekt. Zo’n overboeking is natuurlijk ook een beetje ouderwets, in een tijd waarin iedereen binnen een paar seconden af kan rekenen met Bancontact/Mister Cash.

Wat is een betaallink?

Een betaallink is simpelweg een link die de klant doorstuurt naar het beveiligde betaalscherm van Mollie. De link is eenvoudig aan te maken en kan bijvoorbeeld per e-mail verstuurd worden naar een klant, of toegevoegd worden aan een factuur. Zo kan je het de klant extra makkelijk maken om het openstaande bedrag direct te betalen. Je klant kan kiezen uit alle betaalmethodes die in jouw account geactiveerd zijn. Een Nederlandse klant kan bijvoorbeeld kiezen voor iDEAL, en een Belgische klant voor de optie Bancontact/Mister Cash.

Voordelen

Betaallinks hebben een aantal voordelen:

- Het is snel en eenvoudig in gebruik;
- Geen technische kennis en/of programmeerwerk benodigd;
- De klant kan zelf de gewenste betaalmethode kiezen;
- De betaallinks maken het voor klanten makkelijker om facturen te betalen.

Hoe maak ik zo’n betaallink?

We verwijzen hiervoor graag naar dienstverlener Mollie.
https://www.mollie.com/be/news/post/facturen-sneller-betaald-met-een-betaallink/

Hoe voeg ik deze betaallink op de Billit factuur?

Het team is bijna klaar met met een directe integratie met Mollie, voorlopig raden we aan om deze betaallink als opmerking op de factuur te plaatsen.