Hoe koppel ik mijn bankrekeningen via Billbank?

Automatische betalingscontrole en herinneringen via Billbank

 

Om je bank te koppelen via Billbank dien je een mandaat aan Billit te verlenen om je bankrekeninggegevens op te vragen bij je bank. Klik hier om het mandaat aan te vragen. Daarnaast dien je ook je rekeningnummer te verifiëren door een overschrijving uit te voeren van €0,01. Deze verificatie zorgt voor een tweezijdig controlesysteem, zodat we zeker zijn dat je zelf toestemming hebt gegeven om je banktransacties naar Billit te sturen en niemand anders aan je banktransacties kan komen. Zowel het aanvragen van het mandaat als het importeren van je bankafschriften via Billbank is gratis.

 

Opgelet: Bankrekeningen van Rabobank en Argenta kunnen niet via Billbank gekoppeld worden. Voor bankrekeningen van deze banken kun je wel gebruik maken van de koppeling via Ponto.

bank koppelen via billbank

 

Hoe importeer ik mijn banktransacties via Billbank?

Stap 1: Voeg het bankrekeningnummer van de rekening waarvoor je de transacties in Billit wil laten importeren toe aan je bedrijfsfiche. Je kan de bedrijfsfiche van je onderneming openen door linksboven in Billit op de tab met de juiste bedrijfsnaam te klikken.

Bankrekening verifiëren via Billbank

Bankrekening verifiëren via Billbank

Stap 2: Verifieer je rekening door op 'Verifieer' te klikken naast het bankrekeningnummer waarvan je de banktransacties in Billit wil importeren. Hierdoor zal een pop-up tevoorschijn komen met de vraag om €0,01 over te maken aan Billit met als mededeling een unieke code. Deze verificatie zorgt (in combinatie met de volgende stap) voor een tweezijdig controlesysteem, zodat we zeker zijn dat je zelf toestemming hebt gegeven om je banktransacties naar Billit te sturen en niemand anders aan je banktransacties kan komen. Let er op dat je de betaling uitvoert vanaf de rekening die je wil verifiëren.

 

Bankrekening verifiëren via Billbank

Bankrekening verifiëren via Billbank

 

Stap 3: Verleen aan Billit het mandaat om je digitale bankafschriften in Billit te importeren. Klik hier om het aanvraagformulier in te vullen.

 

Heb je het mandaat al aangevraagd voor je je bankrekeningen hebt geverifieerd? Dan verschijnt bij het openen van Billit een melding bovenaan je scherm met de vraag om je rekening te verifiëren. Klik op oplossen om de unieke code te genereren en je rekening te verifiëren door €0,01 over te maken aan Billit. (zie stap 2)

Bankrekening verifiëren via Billbank