Ik ben leverancier aan de overheid en wens mijn eerste e-factuur digitaal te versturen

Het duurt gemiddeld 5-10 minuten alvorens je je eerste factuur gratis verzonden hebt.

Alvorens je je eerste factuur kan versturen, dien je een dossier aan te maken voor je onderneming. Deze pagina helpt je bij de 5 stappen die je dient te doorlopen om je factuur te versturen.

1. Registreren
2. Klant aanmaken
3. Factuur aanmaken (Vergeet niet op Creëer Factuur te klikken)
4. Factuur versturen (U kan deze factuur via de groene knop PEPPOL versturen)

Hoe registreren?

Volg het registratieproces, weet dat de informatie die Billit je zal vragen hoogst waarschijnlijk al op de factuur zal staan die je wenst te versturen. Zodra je op het dashboard van Billit komt kan je naar stap 2 gaan. (Naam van uw onderneming, btw-nummer, IBAN,...)

Hoe klant aan maken?

Je zal merken dat er op het dashboard een knop beschikbaar is waar je snel een nieuwe klant kan aanmakenAls je op deze knop klikt kom je op een scherm waar je snel en eenvoudig je klant kan selecteren. (klik op deze link om onmiddellijk naar het scherm te springen om een klant aan te maken). Zodra je je klant(en) hebt aangemaakt kan je overgaan tot het aanmaken van één of meerdere facturen.

TIP! Een overzicht van de btw-nummers van de vaak voorkomende overheidsklanten kan je hier vinden.

Hoe factuur aan maken?

Open het dashboard en klik op de knop Factuur aanmaken. Volg deze handleiding als je de factuur wenst te maken. De overheid wenst hun facturen via PEPPOL te ontvangen.

LET OP! Zorg dat de PO nummer die je ontvangen hebt van de overheid 100% correct is voorzien in het veld Referentie/Ordernummer.
LET OP! Je mag geen facturen met factuurdatum in de toekomst versturen, de overheid verwerpt deze onmiddellijk.

Hoe factuur versturen?

Je zal merken dat Billit automatisch na creatie van de factuur een groene PEPPOL knop toont. Klik op deze groene knop en je factuur zal door Billit verzonden worden.

Hoe kan ik controleren of mijn factuur correct verzonden is?

Een correct verzonden factuur wordt weergegeven als

Hoe vraag ik hulp?

Indien u de hulp wenst in te roepen van onze experten, aarzel dan niet om gebruik te maken van de Meld een probleem/Stel een vraag knop rechts onderaan ieder scherm. Onze experten helpen u graag verder.