Versturen via e-mail vanuit Billit

Vanaf welk e-mailadres worden mijn e-mails vanuit Billit verstuurd?

Welke methode je ook kiest om je e-mails vanuit Billit te versturen, zorg er altijd voor dat het e-mailadres in je bedrijfsfiche is ingevuld en gevalideerd. Bij het versturen van je eerste mail zal je gevraagd worden om je e-mailadres te valideren. Nadien kun je ook nog je e-mailadres valideren door op het rode uitroepingsteken rechtsboven in Billit te klikken.

Standaard worden e-mails vanuit Billit verstuurd vanaf het e-mailadres 'bedrijfsnaam'@mybillit.be, waarin 'bedrijfsnaam' wordt vervangen door de bedrijfsnaam die is ingevuld in je bedrijfsfiche. Wanneer een klant antwoord op een e-mail die verstuurd werd vanaf dit e-mailadres ontvang je dit antwoord op het e-mailadres dat is ingesteld in je bedrijfsfiche.

Wil je liever dat e-mails verstuurd worden vanaf je eigen e-mailadres? (bv facturatie@jouwbedrijf.be) Dat kan. Billit biedt twee mogelijkheden aan om e-mails vanuit een eigen e-mailadres te versturen:

Imiteren van je eigen e-mailadres:
Neem contact op met je websitebeheerder en vraag om SPF-record (v=spf1 include:my.billit.be) toe te voegen aan uw DNS-record. Heb je al een DNS-record? Voeg dan include:my.billit.be toe net na "v-spf1 ".

Versturen via je eigen e-mailserver:
Om e-mails te versturen via je eigen e-mailserver vul je de gegevens van je server in in het vak 'Stuur vanuit je eigen e-mailadres' in het menu 'Instellingen'.

FAQ

Q: Wat als ik een factuur verstuurd heb naar een klant met een fout e-mailadres in de klantenfiche ?
A: Je krijgt een foutmelding te zien rechtsboven in Billit. De status van je factuur blijft ook staan op 'niet verzonden'.

Q: Hoe voorkomt Billit dat e-mails in de spamfolder van mijn ontvanger terechtkomen?
A: Hoewel e-mail per definitie geen veilige verzendoptie is doen we er alles aan om de e-mails die vanuit Billit verzonden worden niet in de spamfolder van je ontvanger terecht te laten komen. Enkele van de zaken waar we rekening mee houden:

  1. Sender Policy Framework (SPF), een +10-jarige standaard die de eigenaar van een e-mail toestaat om een bepaald domein (bijvoorbeeld billit.be) toelating te geven om e-mail te mogen verzenden.
  2. DomainKeys Identified Mail (DKIM) een iets nieuwere standaard die de afzender van toestaat een e-mail om hun e-mail digitaal te ondertekenen om te bewijzen dat het van hen afkomstig is.
  3. Spam filtering is een reeks van algoritmen die mailservers hebben en op e-mail worden uitgevoerd om te proberen bepalen of de inhoud van de e-mail 'spammy' is
  4. Blacklisting van IP-adressen of e-mailadressen waarvan bekend is dat ze veel spam sturen.
  5. Domain based Message Authentication, Reporting & Conformance (DMARC) een recente specificatie die SPF en DKIM combineert zodat e-mailafzenders kunnen bewijzen dat de e-mail werd door hen gestuurd.