Billit is een beveiligde omgeving, je hebt dus een persoonlijk account nodig.

Maak gebruik van de registratie pagina of contacteer ons, en wij zorgen ervoor dat alles voor u gedaan wordt.

Ben je nog geen billit gebruiker?
Veilig

Uw gegevens zijn veilig bij billit, zorg er wel voor dat u uw login en wachtwoord nooit aan iemand anders laat zien.

Meld je hieronder aan
AANMELDEN
 

Wat is PEPPOL? Je hebt de term PEPPOL misschien al eens voorbij horen komen, maar wat betekent het nu precies?

PEPPOL is de afkorting voor "Pan-European Public Procurement On-Line" en is de meest veilige, snelste en efficiëntste manier van facturatie in Europa (maar ook daarbuiten).

PEPPOL is mede door Europese financiering tot stand gekomen en wordt steeds breder door overheden en bedrijven in Europa (maar ook daarbuiten) gebruikt om op een veilige manier documenten uit te wisselen. In België wordt PEPPOL vertegenwoordigd door Agoria en de federale en Vlaamse overheid.

De kracht van PEPPOL zit in de hoge kwaliteit van berichten die bedrijven en overheidsinstellingen onderling real-time kunnen uitwisselen. Zo kunnen facturen die via PEPPOL worden uitgewisseld in veel gevallen automatisch worden ingeboekt in de adminstratie.

 

Facturen uitwisselen met PEPPOL in Billit Gemakkelijk. Krachtig. Betaalbaar.

Het uitwisselen van facturen gebeurt door middel van zogenaamde "Access Points" die beveiligde berichten naar elkaar sturen (Billit heeft een eigen Access Point). Zo wisselen Access Points (AP) dus ook facturen uit tussen zogenaamde leden in het PEPPOL netwerk. Ieder aangesloten bedrijf is in staat om facturen te versturen en te ontvangen. Versturen kan via Billit gratis, ontvangen is automatisch beschikbaar voor gevalideerde, betalende klanten.

Alle organisaties die deelnemen in PEPPOL komen in het PEPPOL adresboek te staan. Als je een aanmelding voor Peppol doet via Billit kom je automatisch in het PEPPOL adresboek te staan. Daarmee kan iedereen die ook op PEPPOL is aangesloten je facturen sturen die rechtstreeks in je Billit administratie komen te staan.

Versturen en Statusberichten

Net voor je een factuur aan je klant wenst te bezorgen zal je merken dat de bestaande opties (print, brief, aangetekend, e-mail) verborgen worden onder opties en dat de versturen knop zichtbaar is.

Klik je op deze knop, dan is de factuur binnen enkele seconden beschikbaar ter goedkeuring in de administratie van je klant. 

Status berichten worden weergegeven in de kader berichten onder betalingen.

peppol ready

Ontvangen

E-facturen, die je ontvangt via het PEPPOL network, worden automatisch ter verwerking aangeboden in je gekende snelle invoer.