AANMELDEN

Wat is PEPPOL?

Je hebt de term PEPPOL misschien al eens voorbij horen komen, maar wat betekent het nu precies?

PEPPOL is de afkorting voor "Pan-European Public Procurement On-Line" en is de meest veilige, snelste en efficiëntste manier van facturatie in Europa (maar ook daarbuiten).

PEPPOL is mede door Europese financiering tot stand gekomen en wordt steeds breder door overheden en bedrijven in Europa (maar ook daarbuiten) gebruikt om op een veilige manier documenten uit te wisselen. In België wordt PEPPOL vertegenwoordigd door Agoria en de federale en Vlaamse overheid.

De kracht van PEPPOL zit in de hoge kwaliteit van berichten die bedrijven en overheidsinstellingen onderling real-time kunnen uitwisselen. Zo kunnen facturen die via PEPPOL worden uitgewisseld in veel gevallen automatisch worden ingeboekt in de administratie.

Tip! Verbind uw ERP systeem en automatiseer uw boekhoudproces dankzij onze PEPPOL API.

(Klik hier voor de lijst met alle Europese Access Points)

 

 

Billit detecteert automatisch of een klant op PEPPOL actief is

Stel dat een leverancier een ander systeem gebruikt dat verbonden is met PEPPOL en dit NIET automatisch detecteert, kan je hem onderstaande nummers bezorgen. Iedere ondernemer die bij Billit geregistreerd op PEPPOL geregistreerd is, heeft 2 PEPPOL referenties:

9956:[BTWNUMMER]
9925:[ONDERNEMINGSNUMMER]

Wat zijn de voordelen van PEPPOL?

De voordelen zijn:

  1. Facturen worden niet langer via e-mail verzonden (spam, foutieve mail adressen,...).
  2. De kans op fraude is miniem daar het bestand over een beveiligd netwerk wordt verzonden.
  3. Ondernemers krijgen een mail van het platform wanneer ze een E-factuur via PEPPOL hebben ontvangen in hun snelle invoer.
  4. Facturen komen 100% correct in snelle invoer (inclusief gedetailleerde orderlijnen) met bevestigingen.
  5. Ondernemers die een factuur sturen naar andere PEPPOL ondernemers, sturen de factuur onmiddellijk en 100% correct naar de snelle invoer met bevestigingen. (geen nood aan OCR).
  6. Leveranciers die verbonden zijn op het PEPPOL netwerk (al dan niet via Billit) sturen veilig en zonder vertraging hun e-facturen naar u. Deze komen 100% correct in uw snelle invoer met bevestigingen. 

 

Facturen uitwisselen met PEPPOL in Billit

Gemakkelijk. Krachtig. Betaalbaar.

Het uitwisselen van facturen gebeurt door middel van zogenaamde "Access Points" die beveiligde berichten naar elkaar sturen (Billit heeft een eigen Access Point). Zo wisselen Access Points (AP) dus ook facturen uit tussen zogenaamde leden in het PEPPOL netwerk. Ieder aangesloten bedrijf is in staat om facturen te versturen en te ontvangen. Versturen kan via Billit gratis, ontvangen is automatisch beschikbaar voor gevalideerde, betalende klanten.

Alle organisaties die deelnemen in PEPPOL komen in het PEPPOL adresboek te staan. Als je een aanmelding voor Peppol doet via Billit kom je automatisch in het PEPPOL adresboek te staan. Daarmee kan iedereen die ook op PEPPOL is aangesloten je facturen sturen die rechtstreeks in je Billit administratie komen te staan.

Versturen en Statusberichten

Net voor je een factuur aan je klant wenst te bezorgen zal je merken dat de bestaande opties (print, brief, aangetekend, e-mail) verborgen worden onder opties en dat de versturen knop zichtbaar is.

Klik je op deze knop, dan is de factuur binnen enkele seconden beschikbaar ter goedkeuring in de administratie van je klant. 

Status berichten worden weergegeven in de kader berichten onder betalingen.

peppol ready

Ontvangen

E-facturen, die je ontvangt via het PEPPOL network, worden automatisch ter verwerking aangeboden in je gekende snelle invoer.