B-Wise

Inlezen UBL facturen

Voorbereiding
Om UBL-facturen in te lezen, moet je eerst de locatie instellen waar de bestanden opgeslagen zijn. Deze locaties kunnen per dossier apart ingesteld worden voor verkoop- en aankoopfacturen.

b-wisealgemeen

Inlezen verkopen
Via het menu Dagboeken > Ingave > Inlezen UBL Verkopen open je het scherm om verkoopfacturen in te lezen. Rechts op het scherm kan je de lijst raadplegen van de gevonden UBL-bestanden. Deze lijst bevat de bestanden die opgeslagen zijn op de locatie ingesteld in de firma-parameters.
Selecteer het gewenste bestand en klik op ‘Inlezen UBL’ (1). De gegevens worden opgehaald uit het bestand en ingevuld op de fiche. Indien de klant nog niet bestaat, zal er voorgesteld worden om die aan te maken op basis van de gegevens in het UBL-bestand.
De rekening waarop de bedragen moeten worden tegen geboekt, wordt voorgesteld op basis van de standaardrekening van de klant. Als die niet ingevuld is, moet je die zelf invullen (2). Na controle van de gegevens, sla je de factuur op (3) en kan je de volgende factuur inlezen.

b-wise import verkoop


Inlezen aankopen
Via het menu Dagboeken > Ingave > Inlezen UBL Aankopen open je het scherm om aankoopfacturen in te lezen. Rechts op het scherm kun je de lijst raadplegen van de gevonden UBL-bestanden. Deze lijst bevat de bestanden die opgeslagen zijn op de locatie ingesteld in de firma-parameters.
Selecteer het gewenste bestand en klik op ‘Inlezen UBL’ (1). De gegevens worden opgehaald uit het bestand en ingevuld op de fiche. Indien de leverancier nog niet bestaat, zal er voorgesteld worden om die aan te maken op basis van de gegevens in het UBL-bestand.
Vervolgens selecteer je in welk vak het totaal exclusief bedrag ingevuld moet worden. (2)
De rekening waarop de bedragen moeten worden tegengeboekt, wordt voorgesteld op basis van de standaardrekening van de leverancier. Als die niet ingevuld is, moet je die zelf invullen (3). Na controle van de gegevens, sla je de factuur op (4) en kun je de volgende factuur inlezen.

b-wise import aankoop

B-WISE Inlezen UBL facturen.pdf

B-WISE Export van klanten en leveranciers.pdf