Billit API voor Ontwikkelaars

Begin met het bouwen van een integratie met Billit

 

Documentation New

Blader door alle informatie die u nodig heeft om te integreren met Billit: Hoe ga ik aan de slag met de API? Hoe begin ik met de API sleutel? Hoe begin ik met OAuth?

Meer informatie

Bibliotheek

Raak vertrouwd met onze API. Hier vind je voorbeeldcode en SDK's in Swagger. Gebruik je API-token en simuleer zoveel je wenst.

Swagger
Postman

Codevoorbeelden

Raak vertrouwd met onze API. Hier vind je voorbeeldcode en SDK's in verschillende programmeertalen.

Meer informatie

OAuth 2 is beschikbaar

Geef uw gebruikers een eenvoudigere, snellere en veiligere authenticatie-ervaring, zodat u zich kunt concentreren op het bouwen van slimme oplossingen voor je klanten.

 

Vereisten voor publieke integraties op Billit

Billit gebruikt de volgende vereisten om alle publieke integraties te beoordelen. Deze vereisten zijn dezelfde voor zowel opgelijste als verborgen integraties. Ze zijn bedoeld om de beste ervaring te bieden door de hele integratielevenscyclus heen, waaronder branding, installatie, onboarding, functionaliteit en kwaliteit. Door deze vereisten te volgen, kan je er zeker van zijn dat het beoordelingsproces zo snel mogelijk verloopt wanneer je je eigen integraties indient.

Billit Integratie-beoordelingsstroom

Werkt alles zoals verwacht op my.sandbox.billit.be?

 

 

Ja

 

Werkt alles zoals verwacht op my.billit.be?

 

 

Ja

 

Dien je app in op appreview@billit.be. Zodra de app werd goedgekeurd, neemt marketing@billit.be het over.

Nee

 

Neem contact op via support@billit.be en voorzie zoveel mogelijk documentatie.

Nee

 

Neem contact op via support@billit.be en voorzie zoveel mogelijk documentatie.

 

Opgelet:

Deze vereisten zijn onderhevig aan veranderingen, aangezien we voortdurend verbeteringen aanbrengen aan de Billit integratieslijst en het ontwikkelaarsplatform. Je integratie zal moeten voldoen aan alle nieuwe vereisten die hier worden toegevoegd. Het Billit integratiebeoordelingsteam kan een integratie afwijzen naar eigen goeddunken indien niet aan de vooropgestelde vereisten wordt voldaan.

1 Installatie en set-up

Met deze vereisten kunnen gebruikers snel aan de slag met je integratie. De installatievereisten beschrijven de correcte authenticatiestroom, integratie-installatiekosten en andere mogelijke inlogstappen (indien nodig). Dankzij deze vereisten krijgen gebruikers de begeleiding die ze nodig hebben om met je integratie aan de slag te gaan.

2 Functionaliteit en kwaliteit

Om ervoor te zorgen dat je integratie geslaagd is, moet hij een consistente en positieve ervaring bieden voor de gebruiker. De volgende functionaliteits- en kwaliteitsvereisten zijn de kernfunctionaliteiten van je integratie zoals de gebruikersinterface, de performantie en facturatie.

3 Integratieperformantie

Om ervoor te zorgen dat gebruikers in hun opzet kunnen slagen, moeten de integraties de allerbeste snelheid en gebruikerservaring hebben. Integraties kunnen die gebruikerservaring vertragen en we hebben ontwikkelaars nodig die performantie als ultieme prioriteit hebben, die performantievereisten en best practices volgen en die testen dat hun producten continu aan onze minimum snelheidsvereisten voldoen.

4 Integratie-omschrijving

De integratie-omschrijving is je visitekaartje - het helpt gebruikers om je integratie te vinden en te begrijpen hoe die hen kan helpen in hun bedrijf. Je omschrijving in Instellingen/integraties legt de functies, gebruikersinterface en functionaliteit uit van je integratie. In je omschrijving moeten duidelijk de functionaliteiten en prijs staan zodat gebruikers snel de voordelen begrijpen van je integratie.

5 Veiligheid en gebruikersrisico

Veiligheid is een cruciaal deel van elk internetbedrijf omdat integraties blootgesteld of gecompromitteerd kunnen worden op veel verschillende manieren. Voor je je integratie indient, moet je zeker zijn dat hij beveiligd is zodat de gebruikers geen risico lopen.

6 Data en gebruikersprivacy

Afhankelijk van het doel van je integratie moet er mogelijk gebruikersdata beheerd en bewaard worden. Zorg ervoor dat je integratie voldoet aan de huidige best practices (en in sommige gevallen juridische vereisten) die klantendata en gebruikersprivacy beschermen.

7 Ondersteuning

Nadat je je integratie hebt ingediend, moet je de gebruikers ondersteunen. Dit kan op verschillende manieren zoals snel antwoorden op gebruikersvragen, gedetailleerde documentatie publiceren of nuttige context en ondersteuning voorzien van de integratie zodat gebruikers snel de hulp krijgen die ze nodig hebben.

8 Integratie uittesten voor je indient

Voor je je integratie indient voor beoordeling, moet je testen op my.sandbox.billit.be of hij geen bugs of errors bevat. Veel gebruikers zijn afhankelijk van integraties dus het is belangrijk dat je integratie geen errors heeft die een negatief effect kunnen hebben op de ondernemingen van de gebruikers. Het Billit beoordelingsteam zal alleen integraties beoordelen die productklaar zijn. Als je een integratie indient die onvolledig is, in beta is of errors bevat waardoor we de functies niet kunnen beoordelen, zal hij worden afgewezen. Nadat je de integratie hebt getest en er zeker van bent dat aan alle integratie-eisen is voldaan, kan je de integratie indienen voor goedkeuring. Deze instructies zijn van toepassing op alle publieke integraties, of ze nu opgelijst of verborgen zijn in de Billit integratieslijst.

9 Installeer een integratie op my.sandbox.billit.be

Wanneer een gebruiker je integratie installeert, moet die eerst authentificeren met het bedrijf van de gebruiker door middel van een APIKey of OAuth. Een gebruiker kan de APIKey opvragen door in de linkerbovenhoek in het witte vak te klikken en de OAuth-tokens kunnen aangevraagd worden via support@billit.be. Je kan dit uittesten door OAuth-tokens aan te vragen voor je integratie op my.sandbox.billit.be. Als je geen sandbox hebt, kan je die aanmaken.

10 Installeer een integratie op my.billit.be

Wanneer een gebruiker je integratie installeert, moet die eerst authentificeren met het bedrijf van de gebruiker door middel van een APIKey of OAuth. Een gebruiker kan de APIKey opvragen door in de linkerbovenhoek in het witte vak te klikken en de OAuth-tokens kunnen aangevraagd worden via support@billit.be. Je kan dit uittesten door OAuth-tokens aan te vragen voor je integratie op my.sandbox.billit.be. Als je geen sandbox hebt, kan je die aanmaken.

11 Vraag een samenwerking aan met Billit Marketing om je integratie te promoten bij alle gebruikers.

Neem contact op via marketing@billit.be om je integratie te promoten in het platform, op social media, in nieuwsbrieven, tijdens webinars...

12 Checklist

  De integratie is beschikbaar op Instellingen/Integraties met een logo van hoge kwaliteit en heldere beschrijvingen in alle ondersteunde talen.

  De link 'meer informatie' stuurt de gebruiker door naar een gedetailleerd helpartikel met stappenplan of een opgenomen instructievideo.

  De gebruiker kan de integratie activeren op een gebruiksvriendelijke manier zonder hulp van het supportteam.

  De gebruiker kan contact opnemen met je supportmedewerkers indien nodig.

  De integratie zal gepromoot worden via verschillende marketinginitiatieven.