Koppel Billit en Archisoft

Boekhouders:

Importeer en verwerk eenvoudig UBL-facturen uit FID-Manager in Billit

Boekhouders:

Importeer en verwerk eenvoudig UBL-facturen uit FID-Manager in Billit

Maak je als boekhouder gebruik van FID-Manager? Dan kun je heel eenvoudig je facturen in UBL-formaat versturen naar je klanten met een Billit-dossier. In het dossier van je klant wordt de UBL-factuur automatisch en foutloos verwerkt, zodat ook jouw facturen volledig digitaal in de boekhouding van je klant terechtkomen.

Hoe werkt het?

Hoe werkt het?

Om je facturen vanuit FID-Manager in UBL-formaat te versturen voeg je de ubl-regel [[INVOICES_UBL]] toe aan het e-mailsjabloon waarmee je facturen verstuurt. Hierdoor wordt een link naar de factuur in UBL-formaat aan je e-mail toegevoegd. Dit doe je in de template 'FAC - Stuur facturen via e-mail' in het submenu 'Sjablonen' onder het menu 'Communicatie'. Daarna verstuur je de e-mail met de UBL-link naar het e-mailadres dat je klant met Billit-dossier gebruikt om documenten in de snelle invoer te ontvangen. Billit haalt bij het ontvangen van de mail de UBL-factuur zelf op via de link.

FID-Manager UBL versturen via e-mail

Je e-mail met UBL-link komt nu in de snelle invoer van het Billit-dossier terecht. Billit detecteert automatisch de UBL-link en zet de factuur klaar in de snelle invoer. Standaard moeten geïmporteerde documenten hier worden gecontroleerd, je kan er echter ook voor kiezen om UBL-documenten automatisch in de lijst met uitgaven te plaatsen. Ga hiervoor naar 'Instellingen' en vink de checkbox aan naast het item 'Snelle Invoer: UBL automatisch verwerken' in het kader 'Bèta'.

Geavanceerde instellingen voor snelle invoer