Koppel Billit met Scrada digitale dagontvangstenboek en/of kasboek

Integraties:

Koppel Billit met Scrada en breid Billit uit met een digitaal dagontvangstenboek en/of kasboek.

Integraties:

Koppel Billit met Scrada en breid Billit uit met een digitaal dagontvangstenboek en/of kasboek.

Dankzij de koppeling met Scrada breid je Billit uit met een digital kasboek en/of dagontvangstenboek. Met Scrada hou je dagontvangsten- én kasboeken helemaal digitaal bij conform de Belgische wetgeving. De koppeling met Billit zorgt ervoor dat de gegevens van de kasboeken en of dagontvangstenboeken gesynchroniseerd en afgepunt worden in Billit. Zo beschik je over een uitgebreid financieel overzicht in Billit, onafhankelijk van de betalingswijze. Wanneer de koppeling met de boekhoudsoftware via een Billsync-, API, of FTP-koppeling wordt gelegd worden de zelf-gegenereerde CODA-bestanden ook mee verstuurd naar de boekhoudsoftware. Voor het gebruik van Scrada betaal je een maandelijkse abonnementskost. De prijzen vind je op de website van Scrada.

Info en handleidingen:

Info en handleidingen:

Scrada is Saas-software waarmee je dagontvangsten- én kasboeken helemaal digitaal bijhoudt conform de Belgische wetgeving. Scrada bezorgt achteraf de gegevens digitaal aan je boekhouder/accountant of importeert ze in je software. Zo hoef je zelf geen papieren boek meer aan te vullen met je ontvangsten.

Meer over Scrada

Dankzij de koppeling kun je de digitale dagontvangsten- en/of kasboeken uit Scrada synchroniseren in Billit. Scrada stuurt zelf-gegenereerde CODA-bestanden mee naar Billit, zodat ook de betaalinformatie uit Scrada in Billit beschikbaar wordt. Op deze manier wordt het financiële overzicht in Billit uitgebreid met je dagontvangsten en krijg je dus een nog vollediger overzicht van de financiële situatie van je bedrijf. Uiteraard deel je de dagontvangsten en/of kasboeken samen met je facturen eenvoudig online met je boekhouder. Wanneer de koppeling met de boekhoudsoftware via een Billsync-, API, of FTP-koppeling wordt gelegd worden de zelf-gegenereerde CODA-bestanden ook mee verstuurd naar de boekhoudsoftware. De tarieven voor Scrada vind je op de website van Scrada.

De koppeling wordt opgezet vanuit Scrada. Op deze pagina vind je een handleiding voor de installatie. Opgelet, instellen of een dagontvangsten- en/of kasboek naar Billit moet doorgestuurd worden moet je per boek doen! Standaard wordt na de koppeling nog niets doorgestuurd naar Billit.

Nadat je de koppeling hebt gelegd zoals beschreven in de installatie en hebt aangeduid welke boeken mogen worden doorgestuurd naar Billit, worden deze 1 keer per maand doorgestuurd naar Billit. Wil je ze vaker laten doorsturen dan kun je dit instellen in de instellingen van het dagontvangsten- en/of kasboek in Scrada zelf.

Dagontvangsten

Dagontvangsten worden doorgestuurd naar Billit als een verkoopfactuur. Deze verkoopfactuur wordt automatisch op betaald gezet in Billit en het nummer begint altijd met SCRADA-DR- gevolgd door factuurnummer. Indien in Scrada een ‘Factuur code klant’ is ingevuld bij de instellingen van dagontvangstenboek dan wordt door Scrada gezocht of er een klant kan gevonden worden in Billit met deze code. Indien niet dan wordt een klant aangemaakt in Billit met deze code. Is er geen ‘Factuur code klant’ ingevuld maar wel ‘Factuur naam klant’ dan wordt in Billit gezocht naar een klant met deze naam. Indien de klant niet bestaat dan wordt deze aangemaakt in Billit door Scrada. De verkoopfactuur in Billit bevat als bijlage de detail informatie van de dagontvangsten.

Kasboek

Na het doorsturen van de eerste kastransacties, wordt het kassaldo getoond in het dashboard van Billit. In Billit kunnen bepaalde betalingstransacties automatisch op verwerkt gezet worden. Scrada gebruikt voor elk type kastransactie een aparte code. Meer informatie over deze codes kunt u vinden op de FAQ-pagina van Scrada. Als een kasboek wordt doorgestuurd naar Billit en je wil bijvoorbeeld dagontvangsten (DR/DRIN/), betaling dagontvangsten (DR/DRPM/), bank naar kas (CB/BACA/), kas naar bank (CB/CABA/), opname privé (CB/PRTA/) en betaling privé (CB/PRDE) reeds op verwerkt zien staan, moet je deze codes ingeven als sleutel voor betalingscontrole.

Ga hiervoor in Billit naar het menu ‘Instellingen’ en klik op ‘Toon geavanceerd’. Scroll naar beneden tot het kader ‘Betalingscontrole’ en vul bij het item ‘Betaling automatisch verwerken door sleutel’ de codes (DR/DRIN/,DR/DRPM/,CB/BACA/,CB/CABA/,CB/PRTA/,CB/PRDE/) in als sleutel (gescheiden door een komma).

Koppel Billit met Scrada

Q: Worden de door Scrada gegenereerde CODA-bestanden mee verstuurd naar de boekhoudsoftware van mijn boekhouder?

A: Wanneer de koppeling met de boekhoudsoftware via een Billsync-, API, of FTP-koppeling wordt gelegd worden de zelf-gegenereerde CODA-bestanden ook mee verstuurd naar de boekhoudsoftware. Meer info over welke boekhoudsoftware op welke manier koppelt vind je terug op deze pagina.