Nog efficiënter werken dankzij de koppeling tussen Billit en Teamleader

Integraties:

Nog efficiënter werken dankzij de koppeling tussen Billit en Teamleader

Integraties:

Nog efficiënter werken dankzij de koppeling tussen Billit en Teamleader

Koppel Billit met CRM-software Teamleader en digitaliseer je volledige administratie. Vervolledig de CRM- en projectmanagementfuncties van Teamleader met het versturen van facturen via Peppol (naar bv overheidsdiensten) en het digitaliseren van je aankoopfacturen en bonnetjes. Of volg als Billit-gebruiker al je projecten van begin tot einde op met Teamleader en synchroniseer je Teamleader-facturen met Billit om ze via Peppol te versturen. Uiteraard deel je op het einde van het kwartaal je volledige administratie met de boekhouding dankzij de koppelingen met meer dan dertig boekhoudsoftwarepakketen. Billit-gebruikers die koppelen met Teamleader kunnen trouwens gebruik maken van de voordelige Connect-licentie van €9/maand. .

Info en handleidingen:

Info en handleidingen:

Teamleader is een CRM softwaretool. Je kan er projecten van begin tot einde mee opvolgen en beheren en offertes en facturen mee opmaken en versturen.

Meer over Teamleader

Billit is een online facturatieplatform. Je kan er eenvoudig offertes, bonnen, offertes, creditnota’s en facturen mee aanmaken en versturen via post, e-mail of Peppol. Aan de uitgavenkant kun je er bonnetjes en facturen mee digitaliseren via mail of smartphone. De koppeling met de bank zorgt ervoor dat je allerlei tijdrovende processen kunt automatiseren en je ten allen tijde over een financiëel overzicht van je bedrijf beschikt. Op het einde van het kwartaal deel je je volledige administratie moeiteloos met je boekhouder via de koppelingen met meer dan dertig boekhoudsoftwarepakketten.

Meer over Billit

Facturen versturen naar overheidsdiensten

Factureer je aan de overheid? Dan heb je vast wel al eens van een UBL-factuur gehoord. Meer en meer overheden verplichten het versturen van e-facturen in UBL-formaat over het Peppol-netwerk. Billit is het grootste Peppol Acces Point in België. Via Billit kun je dus heel eenvoudig je e-facturen uit Teamleader versturen naar het acces point van overheidsdiensten (Mercurius, Chorus, Simplerinvoicer, …) en andere bedrijven die aangesloten zijn op het Peppol-netwerk. In Teamleader aangemaakte verkoopfacturen worden automatisch beschikbaar in Billit, van waaruit je ze met een simpele klik op de groene Peppol-knop over het Peppol-netwerk kunt versturen.

Vervolledig de digitalisering van je onderneming

Billit is meer dan een toegangspoort tot het Peppol-netwerk. Want naast je verkoopfacturen zorgt Billit ook voor de digitalisering van je aankoopfacturen. Dankzij het zelflerende scanmechanisme van de snelle invoer importeer en digitaliseer je moeiteloos al je aankoopfacturen en bonnetjes via mail of zelfs gewoon door een foto te nemen met je smartphone. De koppeling met de bank zorgt ervoor dat je zowel aan inkomsten- als aan uitgavenzijde kunt profiteren van het automatiseren van tijdrovende processen zoals betalingscontrole of herinneringen versturen. Op het einde van het kwartaal deel je je volledige administratie moeiteloos met je boekhouder via de koppelingen met meer dan dertig boekhoudsoftwarepakketten.

Als Billit-gebruiker betekent de koppeling een ferme upgrade voor je projectbeheer. Dankzij Teamleader volg je namelijk al je projecten van begin tot einde moeiteloos digitaal op. Met tijdsmanagement, uitgebreide aanpassingsmogelijkheden en een facturatiemodule die synchroniseert met Billit om je facturen uiteindelijk via Peppol te versturen beschik je over de ideale aanvulling op het centraal facturatieplatform Billit.

Als nieuwe Billit-gebruiker kun je Billit de eerste 15 dagen gratis uitproberen. Daarna kun je kiezen voor een licentie op maat van je bedrijf. Voor Teamleader-klanten is er ook de speciale connectlicentie aan een voordelige prijs. Hierbij zijn de functionaliteiten die je al in Teamleader hebt in Billit uitgeschakeld. Een Connect-licentie kost minimaal €9 per maand of €99 per jaar. Hiermee kun je 200 facturen synchroniseren per maand. Wens je meer dan 200 facturen per maand te synchroniseren? Neem dan contact op met je Billit customer success manager of support voor een volumelicentie. De tarieven voor het gebruik van Teamleader vind je op de website van Teamleader.

Stap 1: Heb je al een Billit-account? Ga dan in Billit naar ‘Instellingen’ en klik op het submenu ‘Integraties’. Navigeer in de lijst naar ‘Teamleader’ en klik op ‘Beschikbaar’. Nadat je op ‘Verbinden’ klikt krijg je het inlogscherm van Teamleader te zien waarop je kunt inloggen met je Teamleader-account of een Teamleader-account kunt aanmaken. Ben je al Teamleader-klant maar heb je nog geen Billit-account? Klik dan op ‘Toevoegen’ in de Teamleader Marketplace of hier en maak eerst een Billit-account aan. Daarna kun je in Billit de koppeling maken via ‘Instellingen’ > ‘Integraties’.

Let op! Enkel wanneer de koppeling gelegd wordt met de logingegevens van de hoofdgebruiker in Teamleader verloopt de synchronisatie tussen Teamleader en Billit onmiddellijk. We raden dan ook sterk aan om de koppeling te leggen met de logingegevens van de hoofdgebruiker in Teamleader.

Billit Teamleader UBL Peppol MERCURIUS

Stap 2: Na het aanmelden met je Teamleader-account kom je terug in Billit terecht. Hier kun je nog aanduiden vanaf welke datum je je facturen gesynchroniseerd wil hebben en eventueel welke departementen je gesynchroniseerd wil hebben. Klik daarna op ‘Opslaan’.

Billit Teamleader UBL Peppol MERCURIUS

Stap 3: Klaar! Facturen die je aanmaakt in Teamleader worden nu automatisch beschikbaar in Billit. Om een factuur te versturen over het Peppol-netwerk hoef je enkel nog op de groene Peppol-knop te klikken onderaan je factuur. Opgelet, de groene Peppol-knop zal enkel zichtbaar zijn als de ontvanger van je factuur met een Peppol Acces Point is verbonden. Verstuur je naar de overheid? Vergeet dan zeker niet het correcte PO-nummer in te voeren. Meer hulp nodig bij het versturen van een e-factuur naar de overheid? Klik hier.

Billit Teamleader UBL PEPPOL MERCURIUS

Eenmaal actief zullen facturen uit Teamleader automatisch gesynchroniseerd worden in Billit. Facturen die je aanmaakt in Teamleader komen automatisch in Billit terecht, van waaruit je ze kan versturen via Peppol en verder kan verwerken.

Q: De verschillende departementen in mijn bedrijf hebben elk een eigen aan- en verkoopdagboek. Hoe zorg ik ervoor dat mijn facturen in het aan- en verkoopdagboek van het juiste departement terecht komen?
A: Hiervoor moet je verschillende Billit-accounts aanmaken. Koppel het juiste departement met de gewenste account.

Q: Ik heb een factuur aangemaakt in Teamleader, maar die verschijnt niet meteen in Billit.
A: Dit kan voorkomen als de koppeling tussen Billit en Teamleader niet is gelegd met de logingegevens van de hoofdgebruiker in Teamleader. Dan zal de in Teamleader aangemaakte factuur pas de volgende dag in Billit verschijnen. We raden dan ook sterk aan om de koppeling tussen Billit en Teamleader te maken met de logingegevens van de hoofdgebruiker in Teamleader.

Q: Als ik een factuur wijzig in Teamleader, zal ik deze wijzigingen dan ook zien op de factuur in Billit?
A: Inderdaad, wijzigingen in een factuur in Teamleader worden ook zichtbaar in Billit. Enkel wanneer de koppeling tussen Billit en Teamleader niet gelegd is door de hoofdgebruiker in Teamleader zullen de wijzigingen pas de volgende dag zichtbaar worden in Billit.

Q: Wat gebeurt er als ik bij 'Instellingen' > 'Integraties' > 'Teamleader' op 'Opnieuw synchroniseren' klik?
A: Dan gebeurt een volledige hersynchronisatie tussen Billit en Teamleader. Hierdoor worden ook facturen uit Teamleader van voor de datum die je bij de initiële koppeling ingaf in Billit zichtbaar.

Q: Kan ik de grootboekrekeningen uit Teamleader synchroniseren naar Billit?
A: Absoluut! Hiervoor verwijzen we je graag door naar de handleiding over grootboekrekeningen.