Billit: online facturatieplatform

Welkom bij Billit!

Aan de slag met Billit in 6 stappen

Op deze pagina helpen we je in 6 stappen en bijhorende video’s op weg met Billit. Heb je liever een meer persoonlijke aanpak? Schrijf je dan in voor één van onze workshops. Billit bevat bovendien nog veel meer functies dan op deze pagina aan bod komen. Handleidingen en help-artikels voor alle functies vind je op onze uitgebreide help-pagina.

STAP 1: Vervolledig je bedrijfsprofiel

Bij het aanmaken van je Billit-account haalt Billit de beschikbare informatie over je onderneming op in de KBO. Wanneer je Billit voor het eerst opent kun je best eerst je bedrijfsprofiel vervolledigen en enkele basisparameters instellen. Ook indien je account werd aangemaakt door je boekhouder kijk je voor de zekerheid best even deze informatie na.

Meer doen? Bekijk deze handige help-pagina’s:

Aanmelden met je Microsoft-account
Een nieuwe gebruiker aanmaken
Een nieuw/extra dossier openen
Instellen van rechten

STAP 2: Voeg je eerste klanten/ leveranciers/ producten toe

Bij het toevoegen van klanten/ leveranciers haalt Billit net als bij je eigen ondernemingsnummer de beschikbare informatie op uit de KBO. Zowel voor klanten, leveranciers als producten kun je individueel toevoegen of met lijsten werken.

Meer doen? Bekijk deze handige help-pagina’s:

Extra velden toevoegen aan een klantenfiche
Afbeeldingen toevoegen aan een product
Meerdere e-mailadressen gebruiken voor dezelfde klant
Standaard BTW-tarief instellen
RPR

STAP 3: Voeg inkomsten toe

Nu alle basisinstellingen zijn ingesteld en je klanten en producten hebt kun je documenten aanmaken en versturen. Het proces voor het aanmaken van offertes, leveringsbonnen, bestelbonnen, facturen en creditnota’s is hetzelfde en je kan documenten telkens omzetten in een ander soort document. In deze video tonen we hoe je een factuur aanmaakt, verstuurt en eventueel omzet in een creditnota.

Meer doen? Bekijk deze handige help-pagina’s:

Een (digitale) factuur opstellen en versturen
Lay-out van documenten instellen
Lay-out van begeleidende e-mails en herinneringen instellen
Extra velden toevoegen aan een klantenfiche en/of factuur
Periodieke facturen
Verstuurde e-mails opvolgen
QR-codes van Mollie aan een factuur toevoegen
QR-codes van Payconiq by Bancontact aan een factuur toevoegen

STAP 4: Voeg uitgaven toe

Naast inkomsten kun je met Billit ook je uitgaven digitaliseren, automatiseren en archiveren. Centraal in dit proces staat de snelle invoer, de digitale brievenbus van Billit waarnaar je op verschillende manieren documenten kunt versturen en die deze documenten voor jou digitaliseert dankzij ons intelligent en zelflerend scan-mechanisme.

Meer doen? Bekijk deze handige help-pagina’s:

UBL-facturen automatisch verwerken in snelle invoer
Documenten importeren met de snelle invoer

STAP 5: Koppel je bank en activeer de automatische betalingscontrole

Nu zowel je inkomende als uitgaande facturen digitale documenten zijn kun je verschillende processen automatiseren dankzij de koppeling met de bank.

Bekijk de help-pagina’s hieronder om je rekeningen te koppelen:

Koppel je bank met Billit en automatiseer tijdrovende processen
Ontdek alle betalingsmogelijkheden in Billit met Billpay
Alle mogelijkheden voor KBC-klanten met Billit
Alle mogelijkheden voor ING-klanten bij Billit

STAP 6: Nodig je boekhouder/accountant uit

Indien je account werd aangemaakt door je boekhouder/accountant is deze stap niet van toepassing.

Bij deze stap geen filmpje. Wil je samen met je boekhouder gebruik maken van alle gebruiksgemak dat Billit te bieden en op het einde van het kwartaal al je documenten eenvoudig online delen met je boekhoudkantoor? Vraag dan gerust of ze Billit al kennen of bezorg ons de contactgegevens van het kantoor. Wij geven hen met plezier alle uitleg over Billit en de gratis boekhoudersaccount waarmee je kantoor jouw documenten moeiteloos importeert in de eigen software. Ook als je kantoor liever niet wil koppelen kun je eenvoudig al je documenten in een zip-file doorsturen via het menu ‘Boekhouder’ in Billit. Meer info vind je hier.

Op onze uitgebreide help-pagina vind je handige stappengidsen voor alle functies in Billit. Heb je liever een meer persoonlijke aanpak? Schrijf je dan in voor een van onze workshops.