Bankkoppeling

Koppel je bankrekening(en) met Billit via KBC Touch

Opgelet: deze pagina gaat over het koppelen van een KBC-bankrekening aan Bilit, ben je op zoek naar info over de integratie waardoor je in KBC Touch facturen kan bekijken en betalen, klik dan hier.

Er zijn verschillende manieren om je banktransacties in Billit te importeren en zo je bank te koppelen. Zo kun je de transacties importeren via Ponto, Codabox of via ons eigen Billbank-systeem. Een overzicht van alle manieren om je bank te koppelen vind je op deze pagina. Ondernemers met een zakelijke rekening bij KBC kunnen ook gratis hun bankafschriften in Billit laten importeren via KBC Touch.

Hoe importeer ik mijn banktransacties uit KBC Touch?

Stap 1: Voeg het bankrekeningnummer van de KBC-rekening waarvoor je de transacties in Billit wil laten importeren toe aan je bedrijfsfiche. Je kan de bedrijfsfiche van je onderneming openen door linksboven in Billit op 'Profiel' te klikken. Klik daarna in je bedrijfsprofiel op het tabblad 'Bank' en voer je rekeningnummer in in het vak 'IBAN'. Vergeet niet om op 'Opslaan' te klikken na het ingeven van je bankrekeningnummer.

Stap 2: Verifieer je rekening door op 'Verbinden met KBC Touch' te klikken naast het bankrekeningnummer van de KBC-rekening waarvan je de banktransacties in Billit wil importeren. Hierdoor zal een pop-up tevoorschijn komen met de vraag om €0,01 over te maken aan Billit met als mededeling een unieke code. Deze verificatie zorgt (in combinatie met de volgende stap) voor een tweezijdig controlesysteem, zodat we zeker zijn dat je zelf toestemming hebt gegeven om je banktransacties naar Billit te sturen en niemand anders. Let er op dat je de betaling uitvoert vanaf de rekening die je wil verifiëren.

Stap 3: Geef toestemming in KBC Touch om je banktransacties met Billit te delen.

1: Meld je aan in KBC Touch en klik rechtsboven op je naam om de profielpagina weer te geven. Eenmaal op je profielpagina klik je op 'Instellingen'.

Codabestanden importeren via KBC Touch

2: Op het instellingen-tabblad klik je op 'Koppelen met'.

Codabestanden importeren via KBC Touch

3: Selecteer de rekening(en) die je wil koppelen, en selecteer Billit in de dropdown bij ‘Koppeling met:’. Daarna klik je onderaan op 'koppelen'.

Codabestanden importeren via KBC Touch

Had je de toestemming in KBC Touch al gegeven om CODA-bestanden door te sturen naar Billit (stap 3) alvorens je de KBC-rekening in Billit hebt geverifieerd? Dan verschijnt bij het openen van Billit een melding bovenaan je scherm met de vraag om je rekening te verifiëren. Klik op oplossen om de unieke code te genereren en je rekening te verifiëren door €0,01 over te maken aan Billit. (zie stap 2)

Wanneer de koppeling is gemaakt zullen de eerste CODA-bestanden 24u na de eerstvolgende activiteit op de rekening geïmporteerd worden in Billit.

Mogelijkheden per bank:

Mogelijkheden per bank:

Bank Koppelen via Billbank Koppelen via Ponto Koppelen via Codabox Betalen met betalingsbestand Manueel CODA-bestanden exporteren/importeren via CSV/Excel Manueel CODA-bestanden exporteren/importeren
Aion
AXA
Argenta
Bank J. Van Breda & C°
Belfius
BeoBank
BNP Paribas Fortis
(handleiding)
Bpost Bank
CBC via KBC/CBC
CPH
Crelan
Europabank
ING
KBC via KBC/CBC
Banca Monte Paschi ?
Nagelmaeckers
Rabobank
Recordbank
Societe General
Triodos Bank
VDK bank
Keytrade ? ? ?
... nvt Volledige lijst Volledige lijst nvt nvt nvt