Bankkoppeling

Koppel je bankrekening(en) met Billit via Ponto

 

Er zijn verschillende manieren om je banktransacties in Billit te importeren. Zo kun je de transacties importeren via KBC, Ponto, Codabox of via ons eigen Billbank-systeem. Een overzicht van alle manieren om je bank te koppelen vind je op deze pagina.

Dankzij de koppeling met Ponto controleert Billit automatisch of je facturen betaald zijn en kun je de rekeningstanden van je zakelijke rekeningen opvolgen in Billit.

Hoe importeer ik mijn banktransacties via Ponto?

Stap 1: Om je bankrekeningen te koppelen met Billit via Ponto dien je eerst een Ponto-account aan te maken en de rekeningen die je wil koppelen toe te voegen aan je Ponto-account.

Nog geen Ponto-account?

Klik hier om op de website van Ponto te komen. Klik op 'Ga van start' en doorloop het registratieproces van Ponto. Je wordt onder andere gevraagd naar je bedrijfsgegevens, contactgegevens en je bankrekeningnummers. Tijdens het proces ontvang je een verificatiemail. Het kan al eens gebeuren dat deze e-mail tussen je ongewenste e-mails belandt. Kijk dus zeker eens in je spamfolder als je geen verificatiemail hebt ontvangen. Voor een Ponto-account betaal je geen opstartkost zoals bij Codabox, enkel een maandelijkse abonnementskost. De huidige tarieven vind je op de website van Ponto.

Codabestanden importeren via Ponto

Stap 2: Ga nu in Billit naar 'Instellingen' > 'Integraties'. Klik op de 'Ponto'-tegel en kies 'Verbinden' op de volgende pagina.

Codabestanden importeren via Ponto

 

Stap 3: Je wordt nu doorverwezen naar de Ponto-website. Log in met je Ponto-account en zet de schakelaars aan van de bankrekeningen waar je Billit toegang tot wil verlenen.

Stap 4: Je bankrekeningen zijn nu via Ponto gekoppeld met Billit. Je kunt nu:
- De stand van je rekeningen zien op je dashboard.
- Zien of een verkoop- of aankoopfactuur betaald is.
- Alle transacties van je bankrekeningen bekijken in het tabblad 'Bank'.

Let op! Zoals je tijdens het registratieproces hebt gemerkt, wordt de koppeling met Ponto en je bank gelegd door een verificatie via je bankkaart en de card-reader van je bank. Heb je voor een bepaalde rekening een nieuwe bankkaart ontvangen, dan zul je de verificatie van die rekening opnieuw moeten uitvoeren met de nieuwe bankkaart, aangezien de code van de bankkaart waarmee je de initiële verificatie hebt uitgevoerd niet meer geldig is na het in gebruik nemen van een nieuwe kaart.

 

 

FAQ

Q: Ik krijg de volgende foutmelding te zien: "Er is een probleem met Connectie tussen uw account en Ponto. Probeer opnieuw te connecteren via Instellingen > Integraties > Ponto of contacteer Ponto support op support@ibanity.com". Wat kan ik doen?
A: Dit betekent dat de koppeling tussen Billit en Ponto verbroken is. Je kan de koppeling opnieuw leggen door in het menu 'Bank' op het submenu 'Automatiseer' te klikken. Klik daarna op 'Configureren' in het Ponto-kader.

Q: Ik krijg de volgende foutmelding te zien: "Ponto werd geactiveerd maar u heeft geen bankrekeningen geactiveerd in Ponto. Er kan dus geen automatische betalingscontrole plaatsvinden". Wat kan ik doen?
A: Dit betekent dat je wel gekoppeld bent met Ponto, maar je Billit in je Ponto-account geen toegang hebt gegeven tot de gegevens van je rekeningen. Je kan dit doen door aan te melden bij Ponto met je Ponto-account en de schakelaars aan te zetten naast de rekeningen waartoe je Billit toegang wil geven.

Q: Ik krijg de volgende foutmelding te zien: "Ponto heeft momenteel geen toegang tot sommige rekeningen. Hierdoor worden de transacties van die rekening niet langer gesynchroniseerd. Gelieve in te loggen in Ponto en Ponto opnieuw te authenticeren tot deze rekeningen." Wat kan ik doen?
A: Uit veiligheidsoverwegingen dien je, afhankelijk van je bank, om de x aantal maanden je rekeningen opnieuw te authentificeren met je card-reader in je Ponto-account. Meld je aan bij Ponto met je Ponto-account om je rekeningen opnieuw te authentificeren.

Mogelijkheden per bank:

Mogelijkheden per bank:

Bank Koppelen via Billbank Koppelen via Ponto Koppelen via Codabox Betalen met betalingsbestand Manueel CODA-bestanden exporteren/importeren via CSV/Excel Manueel CODA-bestanden exporteren/importeren
Aion
AXA
Argenta
Bank J. Van Breda & C°
Belfius
BeoBank
BNP Paribas Fortis
(handleiding)
Bpost Bank
CBC via KBC/CBC
CPH
Crelan
Europabank
ING
KBC via KBC/CBC
Banca Monte Paschi ?
Nagelmaeckers
Rabobank
Recordbank
Societe General
Triodos Bank
VDK bank
Keytrade ? ? ?
... nvt Volledige lijst Volledige lijst nvt nvt nvt