Betalingscontrole instellen op maat van je onderneming

Hoe betalingscontrole instellen op maat van je onderneming?

Met deze instellingen kun je de betalingscontrole instellen om beter aan te sluiten bij de werking van je onderneming. Je vindt ze terug in het kader ‘Geavanceerde instellingen’ in het menu ‘Instellingen’.

Geavanceerde instellingen betalingscontrole

 

"Betaling matchen aan de hand van bedrag en datum": Het activeren van deze optie zorgt ervoor dat het koppelen van aankoopfacturen aan transacties minder streng verloopt. Ideaal voor bedrijven die vaak meerdere facturen van dezelfde leveranciers met dezelfde bedragen. Vink dit aan indien u de matching wenst te doen zonder controle op factuurnummer of ogm. Ideaal als u bijvoorbeeld veel betalingen ontvangt met verschillende bedragen waarbij de mededeling niet overeenkomt met de factuur (zoals bancontact betalingen). Opgelet: dit verhoogt de kans op onjuiste koppeling tussen transactie en factuur.

"Betaling automatisch verwerken door sleutel": Transacties die de tekst bevatten die je in dit vak invult zullen automatisch op verwerkt komen te staan. Scheid de verschillende termen door een komma. Wil je bijvoorbeeld de transacties van de betaling van je vervallen lasten investeringskrediet en van de betalingen via de betaalterminal in je winkel altijd op verwerkt plaatsen ook al is er geen factuurmatch, vul dan in dit vak de volgende tekst in: Vervallen lasten investeringskrediet, betaalterminal. De sleutel heeft effect op zowel de mededeling als de naam van de tegenpartij.

"Toegelaten betalingsverschil in EUR":Vul dit in indien de factuur op betaald mag staan ook al heeft de klant iets minder betaald.

"Toegelaten betalingsverschil in %":Vul dit in indien de factuur op betaald mag staan ook al heeft de klant iets minder betaald.