Dagontvangsten

Dagontvangstenboek bijhouden in Billit

 

Billit biedt ook de mogelijkheid om een digitaal dagontvangstenboek bij te houden. Om hiervan gebruik te maken moet je wel eerst de optie ‘dagontvangstenboek’ activeren in het ‘Bèta’-kader in het ‘Instellingen’-menu.

dagontvangstenboek

Eenmaal het dagontvangstenboek is geactiveerd verschijnt er een nieuw menu-item ‘Dagontvangsten’ in de menubalk. Om inkomsten en uitgaven in te geven vul je het bedrag (positief of negatief) in het vak bij het juiste btw-tarief, vul je eventueel een opmerking in en duid je de juiste datum aan. Opgelet, voor bedragen boven de €250 ben je verplicht om een opmerking in te voeren. Daarna klik je op ‘Toevoegen’ om de inkomst of uitgave aan het dagontvangstenboek toe te voegen. Met het potloodje kun je een ingave bewerken.

dagontvangstenboek

Om het dagontvangstenboek af te sluiten klik je rechts op de knop ‘dagontvangstenboek afsluiten’. Je dagontvangstenboek wordt nu als een factuur opgeslagen onder een klant met als naam ‘dagontvangsten’ die automatisch gecreëerd wordt. Op deze manier kunnen ook de inkomsten en uitgaven van je dagontvangstenboek doorgestuurd worden naar je boekhouder. Je kan aan deze factuur bijvoorbeeld ook de cash betalingen als deelbetaling manueel toevoegen door in het ‘Betalingen’-vak onder de factuur op ‘Toevoegen’ te klikken.